Anasayfa Haber Sony Kablolu Yayınlara Savaş Açtı!

Sony Kablolu Yayınlara Savaş Açtı!

Uydu ya da kablolu yayın farketmiyor, Sony yeni projesi ile piyasayı sallamaya kararlı. İşte Sony’den yeni televizyon projesi…

Amerika’da en çok kullanılan televizyon yayınları kablolu yayınlar. Ancak Sony teknolojik döngüde kablolu yayınların artık yavaş yavaş ömrünü doldurduğunu düşünüyor ve buna karşılık kullanıcılara internet tabanlı televizyonlar sunmaya hazırlanıyor.

Sony, şimdiden internetten televizyon yayını oluşturabilmek için Birleşik Devletler’de birkaç büyük medya şirketiyle anlaşma girişimlerine başlamış durumda. Sony’nin büyük medya şirketlerine teklifi, yayınlarını internet üzerinden ve yine Sony cihazları sayesinde seyirciye ulaştırmak. Tabii bu cihazlar Playstation 3, Sony televizyonlar ve yine Sony Blu-ray oynatıcılar.

Aslında Birleşik Devletler’de yaklaşık 18,1 milyon Playstation 3 satılmış durumda ve bununla beraber diğer evlerde de internete bağlanabilen farklı Sony cihazları da bulunuyor. Birleşik Devletler’deki en büyük kablolu yayın operatörü Comcast’in ise 22,4 milyon kayıtlı abonesi bulunuyor ve 52 milyon ailenin yaşadığı bir coğrafyada satış yapıyor. Bu sayılara bakılınca Sony’nin teklifini büyük şirketler dikkatle ve titizlilikle inceleyecektir.

Umarız bir gün ülkemizdeki alt yapı da bu gibi gelişmeleri destekleyebilir.