Anasayfa Haber Microsoft’un Dev Cihazı Geliyor!

Microsoft’un Dev Cihazı Geliyor!

Tüketici Elektronik Fuarı’nda Microsoft’tun yeni nesil teknolojisi Surface’in tanıtılmasından bu yana yaklaşık bir yıl geçti ve teknoloji sonunda tüketiciler için neredeyse hazır hale geldi. Tablet görünümlü dev ekranlar, tabletleri tüketicinin cebine sokmaktan ziyade sehpa olarak kullanmasını ya da duvarlara asmasını sağlıyor.

Windows 7 ve Surface 2.0 yazılımı kullanan yeni nesil teknolojinin kurulumu da tamamen elle yapılıyor, yani ne klavye ne de fare kullanmanıza gerek yok. 40 inç ekran 1920 x 1080 çözünürlüğe sahip ve kontrast oranı da 2.000:1. İşlemci olarak ise Athlon X2 çift çekirdekli 2.9GHz işlemci kullanılmış ve Surface’in 320 GB hafıza, 4GB RAM, ethernet, hdmi ve 4 adet USB 2.0 girişi de bulunuyor.

Surface’in dokunmatik özelliği üzerinde de oldukça çalışılmış. Cihaz aynı anda 50 farklı noktadaki teması hissediyor. PixelSense sayesinde de LCD ekran parmaklardan başka elleri ve ekranın üzerine yerleştirilen nesneleri de algılayabiliyor.

4 inç’lik kalınlığa sahip Surface şu anda 23 ülkede Samsung bayilerinden ön siparişle satışta. 2012’nin başlarında çıkması beklenen cihazın 8,400 bin dolarlık fiyatı da asıl hedef kitlenin büyük iş yerleri olduğunu gösteriyor.