Anasayfa Haber Sony PS3 Firmware 3.73 Hacklenebilir mi?

Sony PS3 Firmware 3.73 Hacklenebilir mi?

Sony’nin donanımları diğer ürünlere göre çok daha zor değiştiriliyor. Özellikle oyun konsolları söz konusu olduğunda hacker ve modderlar ciddi anlamda zorluklarla karşılaşıyorlar. Bu zorluklar arasında Sony’nin inadı en büyük faktörü oynuyor, yazılımları kırılan donanımlar hızla güncelleniyor ve yeni firmware sürümleri eski modları işe yaramaz kılıyor.

Sorun elbette korsanlık, Sony konsollardan değil, oyunlardan para kazanıyor ve korsan PS3 oyunlarına engel olmak için yaptığı yatırımın karşılığını da alıyor. Korsan oyunu mümkün kılan müdahaleler sonucunda PSN’e girip online oyun oynamak mümkün olmuyor; yeni yazılım sürümlerine geçiş de mümkün olmuyor.

Peki hackerlar neden hala uğraşıyor? PS3 üzerinde kendi yaptıkları uygulamaları çalıştırabilmek için; en azından PS3 hackerı KaKaRoToKS yaptığı açıklamada böyle diyor. PS 3 Firmware 3.73 firmware’in 3 kilidinden birini açtığını ve modifiye uygulamaları PS3’e yeni firmware’de atabildiğini duyurdu. Ancak henüz bu uygulamaları çalıştıramadığını, firmware’in kendisini de kendi yöntemiyle değiştiremediğini açıkladı. Bitince yayınlayacağını ama bütün detayları önceden vermeyeceğini, Sony’nin engel olmasını istemediğini de açıkça duyurdu. Korsan oyunları çalıştırmayacak olsa da yayınlanacak çözüm üzerinde çalışarak yedek kopya ya da korsan çalıştırmayı planlayanlar da bu çözümü merakla bekliyorlar.