Anasayfa Haber iPad 3 ve iPad Nano!

iPad 3 ve iPad Nano!

Apple’ın yeni nesil tablet bilgisayarları olan iPad 3‘leri yolda. Yeni iPad, eskisi gibi 1024×768 piksel çözünürlüğe değil, 2048×1536 piksel çözünürlüğe sahip olacak. Bu çok yüksek ekran çözünürlüğüne sahip ekranların standardına ise QXGA adı veriliyor.

iPad 3’lerin üretilebilmesi için büyük miktarda ekranın hazır olması gerekiyor. Bu işi de sektör analizcilerinin açıklamarına göre Samsung, Sharp ve LG yapacak. 10.1 inç boyutlara sahip olacak ekran tablet bilgisayarlarda rekabeti körükleyecek gibi görünüyor. Cep telefonu alanında Samsung gibi firmalar çoktan Samsung Galaxy Note gibi yüksek çözünürlüklü ürünleri piyasaya sürmeye başladılar bile, Apple’ın iPhone 4S’i beklentilerin altında kalsa da dev firma bu sefer tablet ile öne geçmeyi planlıyor. Elbette Apple’ın panellerini üreten firmaların arasında Samsung gerçekten yer alırsa, Samsung’un ve diğer firmaların da QXGA çözünürlükte tabletlerinin çıkması beklenebilir.

Sektörde analiz yapan firmalar Apple’ın AMOLED kullanmayacağını belirtiyorlar. Zaten Samsung kendi ürünleri için bile bu güçlü teknolojiye sahip ekranlardan yeterince üretemiyor. Amiral gemisi modeller haricinde alternatif ekran türleri son derece yaygın durumda.

Bir diğer ilginç analiz ise Apple’ın daha küçük ekranlı Amazon Kindle’ın popülerliğini gördükten sonra 7.85 inç ekrana sahip mini bir iPad üretebileceği yönünde yapılıyor. iPod Nano’dan sonra bir de iPad Nano görmek kimseyi şaşırtmasın.