Anasayfa Makale Pratik Dosya Kopyalamanın Garantili Yolu!

Dosya Kopyalamanın Garantili Yolu!

Windows işletim sisteminde en sık yaptığımız işlemlerden birisi de dosyaları bir yerden başka bir yere kopyalamak ve taşımak oluyor. Ancak bizim için önemli metin dosyalarını, görselleri ve diğer arşivleri aktarırken bazen hatalar ile karşılaşabiliyoruz. Kayıp ve bozuk dosyaları çok geç olana kadar farketmeyerek sonradan üzülmek hiç hoş değil. Bunun başınıza gelmemesi için oldukça kullanışlı, küçük ve ücretsiz sürümü bulunan bir uygulama tavsiye ediyoruz: TeraCopy.

TeraCopy’i kurduğunuzda program Windows altındaki dosya taşıma, kopyalama ve yapıştırma işlemlerini ek bir müdahaleye gerek olmaksızın üstleniyor. Elbette bu seçiminize kalmış, ister Windows’un standart dosya kopyalama ve taşımasının yerine default yani varsayılan olarak seçin, isterseniz ikisini birden kullanın; her halükarda bir sorun ile karşılaşmıyorsunuz.

Taşıdığı dosyaları dilerseniz Hashcheck’ten geçirerek bozulmadıklarından emin olmanızı da otomatik olarak sağlayabiliyor. Dosyaları kopyalama hızını arttırmak için dinamik bir şekilde bufferları ayarlayan ve asenkronize kopyalama hızları ile iki yer arasında son derece verimli aktarım yapan uygulamayı mutlaka denemelisiniz. Bir dosyada sorun olsa bile birkaç kez daha deniyor ve uygulama kalan işleri bitirip size durumu bildiriyor ve düzeltme imkanı sunuyor.

TeraCopy Version 2.27 olarak güncellenen uygulamanın artık bir de portable yani taşınabilir sürümü bulunuyor. Taşınabilir bir USB belleğe kuracağınız Portable TeraCopy sayesinde eriştiğiniz bütün bilgisayarlarda dosya taşıma ve kopyalama işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Download: TeraCopy 2.27