Anasayfa Haber Nokia Tekrar Deniyor

Nokia Tekrar Deniyor

Eskinin lider cep telefonu üreticisi Nokia bu model ile tekrar atılım yapabilecek mi? İşte Nokia’nın güvendiği cep telefonu…

Türkiye’de cep telefonları yeni yeni piyasaya çıkarken antensiz modelleriyle fark yaratan ve çok popüler olan Nokia, akıllı cep telefonları devrinde çok gerilere düştü.

Bunun iki önemli sebebi vardı, birincisi Symbian’ın alternatifleri arasında geri kalması ve Nokia’Nın yeni bir işletim sistemi geliştirme konusunda kararsız ve başarısız olmasıydı. İkinci önemli unsur ise Nokia’nın rakiplerinin gerisinde kalan cep telefonu tasarımları, dokunmatik modellerdeki teknolojik geriliğiydi. Ekonomik modellerle halen Türkiye gibi pek çok ülkede iyi bir pazar payına sahip olmasına karşın Amerika’da asla popüler olamayan ve neredeyse tamamen silinen Nokia, şimdi yeniden eski yerine gelmek için atılım yapmaya karar vermiş görünüyor.

Nokia’nın Windows Phone işletim sistemi kullanan yeni modeli Lumia 900 başta sadece Avrupa pazarında piyasaya sürülecekti ancak modelin büyük ilgi çekmesi firmanın planlarını değiştirdi. Lumia 900 modeli ve muhtemelen yeni Windows Phone işletim sistemli Nokia’lar Amerikan pazarına da girecek. 2012’nin başlarında ABD’de de satışa sunulacak olan Lumia 900 ilginç tasarımı, 4.3 inç ClearBlack AMOLED ekranı, 1.4GHz işlemcisi ve 8 mekapiksellik kamerasıyla ilgi çekiyor. Elbette güçlü rakipler karşısında ne kadar başarılı olabileceğini zaman gösterecek.