Anasayfa Haber 8 Android Telefonda Güvenlik Açığı

8 Android Telefonda Güvenlik Açığı

Amerika’daki North Carolina State University araştırma takımı Android cep telefonlarını ilgilendiren ilginç bir açıklama yaptı. Araştırma sonuçlarına göre 8 cep telefonu modelinin güvenliğinde ciddi bir sorun tespit ettiklerini açıklayan araştırmacılar çalışmalarını sürdürüyorlar.

Android işletim sistemi kullanan cep telefonları içerisinde 8 modelin büyük güvenlik açıkları ortaya çıktı. Motorola Droid X ve Samsung Epic 4G gibi önemli modellerin de içinde bulunduğu bu telefonların güvensiz uygulamaları engellemekte başarısız olduğunu ortaya koydu. Güvensiz uygulamaların SMS mesajları yollayabildiğini, görüşmeleri kaydedebildiğini ve başka işlemler yapabildiğini gören araştırmacılar, 13 alan içerisinde 11’ini test ettiğini açıklayan araştırmacılar kullanıcının adres defterine erişim ve yerini belirleme gibi ayrıcalıkların da kullanıcının haberi olmadan kurulu uygulamalarca kullanılabildiğini gösteriyor.

Nexus modellerinde güvenlik açığının daha az olduğunu kaydeden araştırmacılar, cep telefonu üreticilerin belirli modellerinde Android güvenlik izinleri modellerini doğru düzgün uygulamayı başaramadığını düşünüyor. Google ve Motorola bu açıkların varlığını doğruladı; muhtemelen bu sorunların giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Ancak benzer bir açıklama Android modelleriyle ünlü HTC ve Samsung’dan gelmedi, ancak yine de Android’de dikkat çeken uygulama güvenliği meselesi ortada bırakılamayacak kadar önemli. Resmi bir açıklama geldiğinde sizlerle paylaşacağız.