Anasayfa Haber PS Vita İlk Kez Türkiye’de Tanıtıldı!

PS Vita İlk Kez Türkiye’de Tanıtıldı!

Sony, PlayStation Vita’yı dünyada ilk kez Türkiye’de, GameX’te tanıttı! Türkiye bu yeni konsolu ilk deneyen ülke oldu. İşte detaylar…

Sony,30 yıldır Rönesans Fuarcılık tarafından düzenlenen ve bu yıl 36.’sı gerçekleştirilen GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı’nda, 240 metrekarelik dev aktivite alanıyla yer alıyor. Sony’nin dijital eğlence ve oyun tutkunlarına en büyük sürprizi, 22 Şubat’ta Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Avustralya ve Kuzey Amerika’da aynı anda satışa çıkacak olan ve mobil eğlencede son noktayı ifade eden PlayStation®Vita’yı, dünya lansmanından ve herkesten önce deneme fırsatı sunması.

2012’de Türkiye oyun pazarına yatırıma devam

Fuarın açılış gününde özel bir buluşma ile PS Vita’nın tanıtımını yapan Sony Eurasia A.Ş. Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli, şunları ifade etti: “Türkiye oyun pazarının yaklaşık yüzde 83 pazar payı ile lider, en yenilikçi, öncü ve de hareketli oyuncusu olarak bugün buradayız. 2007’den bu yana Türkiye’de altı katın üzerinde büyüme kaydeden PlayStation® markamızla, satış adetleri dünya çapında milyarları bulan oyun ve içeriklerimizle ve bu gelişimi birlikte gerçekleştirdiğimiz oyuncularımızla başarıdan başarıya koşmaya devam ediyoruz. 2011 yılı boyunca Killzone®3, inFamous 2, Resistance®3 ve Uncharted®3: Drake’s Deception olmak üzere dört önemli oyun lansmanı gerçekleştirdik. 2012 yılında ve önümüzdeki dönemde, her yaş grubundan ve kesimden oyuncuya hitap eden nitelikte, daha çok Türkçe, daha çok üç boyutlu oyun ve içeriğimiz ile Türkiye oyun pazarına olan yatırımlarımız devam edecek.”

PS Vita ile oyun tarihinin gelmiş geçmiş en iyi mobil deneyimlerine hazır olun

PS Vita’nın pazardaki hiçbir mobil cihazın sunamayacağı oyun deneyimleri yaşattığını vurgulayan Murat Gebeceli, sözlerini şöyle sürdürdü:“PlayStation® Vita, mümkün olan en iyi mobil oyun deneyimlerini sunan inanılmaz bir cihaz. Sosyal bağlantı ile birlikte devrim niteliğindeki özellikleri ile oyuncular için tümüyle yeni bir tarzda oyun deneyiminin yanı sıra arkadaşları ve onların etrafındaki dünya ile bağlantı kurmaları amacıyla bir platform sağlıyor.”

Eşsiz bir teknolojik donanım ve 80’den fazla oyun

PlayStation®’ın derin, üç boyutlu oyun deneyimi mirasını güçlendiren PS Vita sistemi, çarpıcı bir dokunmatik ön ekran ve dokunmatik arka pad, çift analog çubuk, hareket sensörleri ve çift kamera gibi özellikler içeren bir setle kullanıcıların oyunlarını yeni şekillerde oynamalarına olanak tanıyor. Aralarında “LittleBigPlanet,” “Wipeout 2048,” “Resistance: Burning Skies™,” “Uncharted Golden Abyss™,” Ubisoft’tan “Assassin’s Creed,” EA Sports’dan “FIFA”, Activision’dan “Call of Duty” ve daha başkalarının da bulunduğu, birinci ve üçüncü parti stüdyolarda şu anda üretimde olan 80’den fazla oyun ile PS Vita, eşsiz mobil oyun deneyimleri sunuyor.

Sosyal ağ ve uygulamalar

Hem 3G hem de Wi-Fi desteği olan PS Vita, kullanıcıları daha derin oyun deneyimlerine çekecek ve doğal PS Vita uygulamaları yoluyla onlara, arkadaşları ve diğer PS Vita oyuncularının oluşturduğu dünyaya bağlanmalarına ve onlarla oynamalarına imkan tanıyacak. Facebook, Foursquare, Skype™ ve Twitter gibi çeşitli sosyal ağ ve iletişim servisleri PS Vita’da da bulunuyor.

Yeni oyunlar yolda, PS Vita oyun oynama şeklini değiştirecek

PlayStation®’ın başarı grafiğine değinen ve 2011 itibariyle dünya çapında 153,5 milyon adet PlayStation®2, 55,5 milyon adet PlayStation®3 ve 73,1 milyon adet PlayStation®Portable konsol satıldığını vurgulayan Sony Eurasia A.Ş. PlayStation Ürün Müdürü Mustafa Yiğit, “58 ülkede, 90 milyonun üzerinde PlayStation® Network kullanıcı sayısına sahibiz. PlayStation®2 için bu zamana kadar 10 binin üzerinde farklı oyun çıkardık ve 1,5 milyar adet satış rakamlarına ulaştık. 3.500’ün üzerinde farklı oyun çıkardığımız PSP’de bu satış adedimiz 313 milyon ve an itibariyle 2.670’in üzerinde farklı oyunu bulunan PlayStation®3 için 501 milyon adet oyun satışımız bulunuyor. DanceStar Party, After Hours Athletes ve Move Fitness başta olmak üzere yeni oyunlarımız yolda. Önümüzdeki dönem, PlayStation® Move ile birlikte eğlenceye daha çok hareket kattığımız ve PlayStation® Vita ile oyun oynama şeklini yeniden tanımladığımız yenilikçi bir dönem olacak” dedi.

Partilemek hiç bu kadar eğlenceli ve konforlu olmamıştı

Dünyaca ünlü SingStar serisinin yaratıcıları tarafından hazırlanan DanceStar Party, PlayStation®3 ile birlikte dans, parti ve eğlenceyi oturma odalarına getiriyor.Barry White’tan Elthon John’a, Diana Ross’tan Rihanna’ya dünya yıldızlarının orijinal müzik videoları ve 40’ı aşkın parça listesinden oluşan DanceStar Party, ister arkadaşlar ister bireyler isterse aile içinde partilemenin yeni boyutu oluyor.

Bu oyunda tek hedef, hedefi on ikiden vurmak

After Hours Athletes, gece oyunlarının şampiyonlarını selamlayan son derece dinamik ve eğlenceli bir oyun. İlhamını, PUMA’nın After Hours Athletes reklam kampanyasına bir takdir niteliğinde gelen entegre PUMA Social kampanyasından alıyor. Hustle Kings, High Velocity Bowling ve Top Darts’ın, tek Blu-ray Disc’te toplanmasıyla oyuncuların hayatını sporla donatıyor. High Velocity Bowling’in eski tarz vernikli bowling alanları, Hustle Kings’in karanlık profesyonel snooker salonları veya Top Darts’ın temalı kulüplerindeki farklı dart tahtaları gibi üç oyunun da kendine has bir tarzı olduğundan oyuncunun kendini bir anda aksiyonun içinde bulmasını sağlıyor. Her boşluğu, vuruşu ve çift sayıyı PlayStation®Move ve inanılmaz stereoskopik 3D ile kontrol etme olanağı sunuyor. Ayrıca, zafer kazanmak için çevrimiçi olarak PlayStation Network üzerinden veya oturma odanızın konforunda yedi farklı oyuncuyla kapışma imkanı da veriyor. Özetle, PS3’teki After Hours Athletes ile oyuncunun tek hedefi, hedefi on ikiden vurmak. 

Yeni yılın en fit’i kim olacak?

Move Fitness ise son derece eğlenceli ve faydalı bir antrenman programı sunan, özellikle kadınlar ve spor yapmayı seven herkesin ilgisini çekecek nitelikte bir içeriğe sahip olan bir oyun. Bu oyun sayesinde fazla kilolarla savaşmak, kilo kontrolüne yardımcı olmak ve sonunda fazlalıklardan kurtulmanın keyfini yaşamak mümkün. Yeni fitness hocanız PlayStation®3 ve Move özelliği, oyuncuya, gerçek zamanlı olarak antrenman hareketleri yaptırırken, aynı zamanda harcamış olduğu kaloriyi ekrana yansıtabiliyor. Hem de tüm bunları, evinde, oturma odasının konforunda yapıyor.

PS Move, Uncharted 3, Sony Tablet S, 3D Sony VAIO’lar, hepsi Sony GameX’te

Sony, PS Vita’nın yanı sıra yeni PlayStation® Move oyunları Dance Star Party, Move Fitness ve After Hours Athletes ile stant alanına hareket katıyor. Oyunseverler tarafından 2011’in en iyi oyunlarından biri olarak gösterilen ve satışa çıktığı 2 Kasım’da dünya çapında 3,8 milyon adet satarak ilk gün satışlarında büyük bir başarıya ulaşan Uncharted 3: Drake’s Deception ile hem Türkçe hem 3D oyun keyfi yaşatıyor. Sony aktivite alanında eğlence sınırsızca devam ederken, fuar katılımcıları, mükemmel kullanılabilirlik ile eşsiz donanım, içerik ve ağ servislerini birleştiren Sony Tablet S ile eğlence deneyimlerinde ilginç ve yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. En son model 3D Sony VAIO’larla Sony’nin yarattığı eşsiz 3D dünyasını yakından tanıma fırsatı buluyor. Hepsi ve daha fazlası, dört gün boyunca Sony GameX 2011 Dev Aktivite Alanı’nda, dijital eğlence ve oyun tutkunlarını bekliyor.