Anasayfa Haber WordPress 3.3 Sonny Çıktı!

WordPress 3.3 Sonny Çıktı!

Wordpress
Wordpress

Dünya çapında inanılmaz bir popülerliğe sahip olan içerik yönetim sistemi WordPress, 3. sürümünden bu yana 65 milyon kez indirildi. Yeni WordPress 3.3 sürümü gelişmiş özellikler ile kullanıcılara sunuldu. Ünlü Jazz saksafoncusu Sonny Stitt’in ismini taşıyan WordPress 3.3 Sonny www.wordpress.org adresinde ve WordPress yönetici panelinde indirmeye ya da güncellenmeye sunuldu.

Bu sürüm kullanıcılar için sürükle ve bırak destekli dosya yöneticisi, imlecin altında açılan navigasyon menüleri, gelişmiş araç çubuğu gibi özelliklere sahip. Tumblr içe aktarma aracıyla bloglarınızı birleştirebilirsiniz. Ancak belki de en önemli gelişme bir kullanıcının açıp kapattığı makalenin bir başka kullanıcıda “Halen kullanımda” uyarısı hatasında gerçekleşti. Artık bir dosya üzerinde iki kullanıcı sırayla çalışırken yanlış uyarılarla karşılaşmıyor ve o belgenin gerçekten bir başkasında açık olup olmadığını o an görebiliyor.

Bununla da kalmayan gelişmeler iPad’e de yansıyor; gelişmiş dokunmatik desteği ile WordPress sitenizi ya da blogunuzu tablet bilgisayarlar üzerinden de daha rahat bir şekilde idare edebiliyorsunuz.

İşin kod kısmına gelince, yeni JQuery sürümü ile yeni editör API’si yardıma koşuyor. Geliştirilmiş yardım ekranları, geliştirilmiş permalink yapısı ve çok daha fazlası kullanıcıları bekliyor.

Güncelleme: Türkçe sürüm çıktı, denendi ve başarılı bir şekilde çalıştığı gözlendi: Download WordPress 3.3 Sonny Türkçe