Anasayfa Haber Microsoft Nokia’yı Satın Alacak mı?

Microsoft Nokia’yı Satın Alacak mı?

Yazılım devi Microsoft ile cep telefonu devi Nokia hakkındaki bu soru ortalığı karıştırdı: Microsoft, Nokia’yı satın alacak mı? İşte cevabı…

Aylardan beri ortada dolaşan çok ciddi bir soru var: Microsoft Nokia’yı satın alacak mı? Bu sorunun cevabı resmi olarak verilmemesine karşın Nokia hisselerini yükselişe geçirdi.

Yıllardır akıllı cep telefonu tasarımında pek çok başarısız denemeye imza atan bir zamanların cep telefonu devi Nokia, yeni Lumia modelleriyle atılıma geçiyor. Microsoft’un Windows Phone işletim sisteminde aradığını bulan Nokia’nın yeni akıllı cep telefonu modelleri tasarım, donanım kalitesi ve diğer yönlerden de son derece olumlu eleştiriler aldı. Microsoft ise Windows Phone işletim sisteminin uygulama pazarını günden güne büyüterek Google Android ve Apple iOS’un ardından hızla yükseliyor.

Microsoft’un Nokia’nın cep telefonu işini satın alması durumunda Nokia’ya olan güven oldukça yükselecektir. Bu durumda Microsoft da Google’ın Motorola Mobility’i satın almasının ardından geldiği noktaya gelecek. Elbette Microsoft’un bir yazılım şirketi olmanın ötesinde ciddi bir donanım atılımı yapması firmayı Apple modeline yaklaştırabilir. Satın alma ya da ortaklık, neler olacağını bekleyip göreceğiz.

Güncelleme: 

Microsoft Nokia’yı Satın Aldı!