Anasayfa Haber Sony’den Vita İçin Resmi Özür!

Sony’den Vita İçin Resmi Özür!

Sony’nin uzun süredir beklenen taşınabilir oyun konsolu Vita ilk olarak Japonya pazarında görücüye çıktı. İki gün içinde 321,400 adet satılan cihaz, rekor kırmasa da nispeten iyi bir başlangıç rakamı yakalamış sayılıyor. Ancak Sony’nin yeni oyuncağına sahip olmak için mağazalara akın eden Japonlar, kısa süre içinde ciddi bir öfke dalgasıyla firmayı sarstılar! Öyle ki Sony daha ilk günden resmi bir özür ve yazılım güncellemesi yayınlamak zorunda kaldı!

Anlaşılan Vita daha ilk günden kullanıcılarını çileden çıkaracak denli fazla problem sergilemiş. Dokunmatik ekranın gecikmeli tepki vermesi ya da bazen tepki vermeyi tamamen durdurması, bataryanın çok hızlı tükenmesi ve sık sık işletim sisteminin tamamen donması gibi problemlerden şikayetçi olan müşterilerin tepkisini anlamak zor değil. Öte yandan Sony’nin hemen güncelleme çıkarması da zaten bu sorunların büyük kısmının firma tarafından bilindiği, ancak resmi çıkış tarihini ertelememek için satışın başlatıldığına işaret ediyor. Bazılarına göre ise Sony’nin Vita’yı ilk olarak sadece Japonya pazarına sürmesinin ardında yatan ana sebep, nispeten kontrollü bir ortamda üstü örtülü bir Beta testi yapmaktı.

Vita’nın bir sonra çıkacağı pazar ise ABD olacak ve eğer herhangi bir gecikme olmazsa konsol Şubat ayında raflardaki yerini alacak. Tabii o zamana kadar Japonya pazarından elde edilen veriler doğrultusunda, en azından yazılımsal olarak ciddi bir güncelleme geçireceği tahmin ediliyor. Her ne kadar ilk iki günlük satış rakamları başarılı gibi görünse de, esas sorun uzun vadede aynı çizgiyi takip edip edemeyeceğidir. Bunun için de özellikle yazılımsal sorunların ciddi biçimde halledilmiş olması gerekiyor.