Anasayfa Haber PCI Express 3.0’ın Performans Farkı Ne?

PCI Express 3.0’ın Performans Farkı Ne?

Geçtiğimiz aylarda anakart üreticilerinin tartışma konusu olan PCI Express 3.0 arabirimi üzerinde yapılan testler, bu yeni teknolojinin kullanıcılara performans katkısının henüz ne seviyede olduğunu ortaya koyuyor.

AMD’nin yeni nesil ekran kartı HD 7970 ile VR-Zone tarafından yapılan testlerde, BIOS ayarlarından PCI Express Mode 2.0 ve 3.0 olarak değiştirildiğinde yapılan performans testlerinin sonuçlarına göre fark neredeyse yok. Bu performans farkının ancak yeni nesil işlemciler ve çoklu ekran kartı konfigürasyonlarında kendisini gösterebileceği ortada. AMD Radeon HD 7970 yüksek performanslı bir ekran kartı, PCI Express 3.0 da büyük potansiyele sahip, ancak özetle henüz PCI Express 3.0’ın sunduğu imkanları zorlayacak kullanacakyaygın değil.

Test bilgisayarında Intel Core i7 Sandy Bridge-E işlemci kullanıldığında ortaya çıkan sonuçların yeni Ivy Bridge işlemcilerle tekrarlanmasını heyecanla bekliyoruz. Bu yeni testler sonrasında PCI Express 3.0 ne kadar performans farkı sunacak anlayabileceğiz. Ancak belirttiğimiz gibi, Sandy Bridge bir işlemci sahibiyseniz, yeni bir PCI Express 3.0 ekran kartının bu teknolojisinin şimdilik size bir katkısı yok.

[imagebrowser id=27]