Anasayfa Haber Porsche Tasarımı Blackberry Yakında Piyasada!

Porsche Tasarımı Blackberry Yakında Piyasada!

RIM ve Blackberry isimlerini artık duymayan kalmadı, ama malesef firmanın ünü Apple gibi çok satmasından değil, gittikçe daha da batmasından kaynaklanır hale geldi. Özellikle 2011 senesini felaket üstüne felaketle boğuşarak geçiren RIM, verdiği sözlerin de arkasında durmayı başaramadı. Firmanın çok ümit bağladığı Blackberry 10 işletim sistemli yeni nesil ürünlerin çoktan piyasada olması gerekirken, en az bir sene daha gecikeceği duyuruldu.

Şirket katlanarak artan miktarda müşteri ve hisse değeri kaybı yaşarken, hayli ilginç bir ürünün duyurusunu yaptı. Bu ürün özellikle zengin kesimi ilgilendiren bir model, çünkü fiyatı gerçekten de sıradan tüketicinin altından kalkabileceği cinsten değil. Önümüzdeki günlerde ilk kez Londra’daki ünlü Harrods mağazasından başlayarak Avrupa pazarında satışa sunulacak bu yeni telefonun kod adı P’9981. Belirlenen Avrupa satış fiyatı ise 1500 Euro!

Peki ne özelliği var bu telefonun? Aslında gövdenin Porsche tasarım bürosunca tasarlanmış ve içindeki Blackberry 7 işletim sisteminde bazı kozmetik değişiklikler yapılmış olması dışında, öyle çok büyük bir özelliği olduğu söylenemez. 1,2 GHz işlemcisi, 8 GB hafızası ve 720p video kaydetme özelliği var. Bunun dışında daha ucuz benzerlerinden en büyük farkı Porche tasarımı olması. Paslanmaz çelikten bir gövde, gerçek deri arka kaplama ve klasik Blackberry klavyesinin stilize edilmiş bir hali bu tasarımın en önemli özellikleri. Yani tipik bir “marka tasarım” vakasıyla daha karşı karşıyayız. Ve hisseleri sadece satın alınma söylentisi çıktığında yükselebilen bir firmanın bu türden ürünler sunması, kendi ayağına daha fazla kurşun sıkmaktan öteye geçen bir iş değil!