Anasayfa Haber Intel’in Cep Telefonu İşlemcisi: Medfield

Intel’in Cep Telefonu İşlemcisi: Medfield

İşlemci devi Intel’in akıllı cep telefonları için geliştirdiği canavar işlemci Medfield’ın benchmark verileri sızdı! İşte Android üzerinde performans kıyaslaması…

Intel’in yeni Medfield çip üzerinde sistem (Sytem on Chip: SoC) detayları ortaya çıktı. Sadece detaylar mı? 32 nanometre üretim teknolojisine sahip bu yeni SoC’un benchmark sonuçları da basına sızdı.

İşlemci devi Intel’in akıllı cep telefonu pazarına giriş için hazırlandığını daha önceki haberimizde sizlere duyurmuştuk. Intel’in Medfield kod adını taşıyan bu yeni çipi hakkında sızan bilgilere göre bu çip 1.6 GHz hızında olacak, 1 GB bellek barındırmanın yanında Bluetooth ve WiFi bağlantı, FM radyo gibi akıllı cep telefonlarının olmazsa olmaz özelliklerini de içerisinde barındıracak.

Intel Medfield’ın sızan benchmark sonuçları, onu Nvidia Tegra 2 ve Snapdragon MSM8260 çipleriyle kıyaslıyor. Android işletim sistemi üzerinde yapılan testte Medfield 10500 puan ile rakiplerinin 7500-8000 olan Caffeinemark 3 skorlarına büyük fark atmayı başarıyor.

Bu yüksek performans 1.6GHz saat hızından kaynaklanıyor ancak güç tüketimi ilk test modelleri için 2.6 ila 3.6 W ile oldukça yüksek. Aktarılan bilgilere göre Intel Medfield’ı geliştirmeyi sürdürecek ve boşta tüketimi 2.6W’tan 2W’a, yük altında tüketimi ise 3.6W’tan 2.6W’a düşürecek.