Anasayfa Haber LG’den Yeni Smart Cinema 3D TV Serisi

LG’den Yeni Smart Cinema 3D TV Serisi

LG Electronics, Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenecek Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) en yeni Smart TV özelliklerini tanıtacak. Yeni Smart Cinema 3D TV serisi, içerdiği 1200’den fazla uygulama ile kullanıcılara kapsamlı bir ev eğlencesi paketi sunmaya hazırlanıyor. İçeriklerin sayısı da her geçen gün artıyor. Yeni Sihirli Kumanda ise ev eğlencesini artırıyor.

LG Ev Eğlencesi Birimi Başkanı ve CEO’su Havis Kwon “Smart TV pazarı henüz büyüme aşamasında olmasına rağmen, LG sürekli yeni özellikler çıkarıyor ve var olanları da bir üst seviyeye taşıyor. LG Smart TV’ler şu anda pazardaki en kullanışlı ürünler. 2012’de tanıtacağımız özelliklerin bir benzeri olmadığını düşünüyorum. Tüketicilere, Smart TV’nin televizyon izleme keyfine neler katacağını göstereceğiz” diyor.

LG, Smart TV pazarında büyük bir büyüme gösterdi ve 1200’den fazla uygulama çıkardı. Kullanıcılar daha fazla televizyon programına, filme ulaşabiliyor, sosyal medya hesaplarını TV’leri aracılığıyla yönetebiliyorlar. Hatta bununla da kalmayıp, hayır kurumlarına bağış yapabiliyor ve ünlü sanat koleksiyonlarına göz atabiliyorlar.

LG’nin 3D Zone uygulaması, her geçen gün büyümekte olan 3D film ve içerik arşivi sunuyor. Ayrıca yüksek performanslı 2D’den 3D’ye dönüşüm fonksiyonunu da içinde barındırıyor. Film Patterned Retarder (FPR) teknolojisi sayesinde de LG 3D gözlükler geçen yıl olduğu gibi pilsiz çalışıyor. Bunun yanı sıra daha hafifler ve fiyatları da daha uygun. Gözlüklerin teknolojisi kalabalık grupların da rahatlıkla, her açıdan, uzun süre 3D film ve içerik izlemesine imkan veriyor.

Her ne kadar LG Smart TV ekosistemine eklenen uygulamalar ve seçenekler artıyor ve gelişiyor olsa da yeni LG Sihirli Kumanda ile Smart TV’yi kontrol etmek eskisinden daha kolay. Ses tanıma özelliği sayesinde kullanıcılar sesle komut vererek istedikleri aramayı yapabiliyor ve Smart TV uygulamaları arasında dolaşabiliyor. Sihirli Kumanda’nın ortasındaki hareket tuşuile kullanıcılar daha hızlı seçim yapıp uygulamalar arasında daha aktif bir şekilde yukarı ya da aşağı gidebiliyor, seçimlerini daha hızlı yapabiliyor. Sihirli Hareketler özelliği ise Smart Cinema 3D kullanıcılarının daha önceden TV’ye tanımladıkları basit el-kol hareketleriyle komut vermelerine olanak tanıyor. İşaretleme fonksiyonu ise LG Smart Menü’de birkaç düğmeye basmak yerine tek hareketle, tek bir “tık”la istenen uygulamanın seçilebilmesine olanak sağlıyor.

Yeni Smart Cinema 3D TV’ler bir dizi bağlantı özellikleri sunuyor. Intel Wireless Display (WiDi) teknolojisi sayesinde başka cihazlara bağlanmak için kablo ya da internet bağlantısı gerekmiyor. Bu teknoloji ile harici mobil cihazlara gömülü gelen WiFi işlemciler Cinema 3D Smart TV’lerle doğrudan bağlantı kuruyor. Smart Share Plus özelliği ise kullanıcılar tabletlerindeki, PC’lerindeki ya da akıllı telefonlarındaki içeriklere bağlanabiliyor. Smart Share Plus, Ekran Paylaşımı özelliğiyle WiFi bağlantı kullanarak televizyon içeriğini dış cihazlara aktarabiliyor.

Smart TV fonksiyonu ile mevcut içerik daha da genişletilebiliyor. İçerik geliştikçe, Smart Menü sayesinde ulaşım daha da kolaylaşıyor. Ayrıca kullanıcılar, en çok tercih ettikleri uygulamaların kısa yollarını Smart Menü’de görüntüleyebiliyorlar