Anasayfa Makale İncelemeler MSI’dan Overclockçular için Özel Anakart

MSI’dan Overclockçular için Özel Anakart

Anakart devi MSI’ın Military Class III bileşenler barındıran overclockçulara özel anakartı Big Bang-XPower II X79 tanıtıldı. İşte barındırdığı özellikler ve teknolojiler…

Dünya’nın en büyük teknoloji şirketlerinden MSI yeni nesil anakartı olan Big Bang-XPower II X79 modelini tanıttı. Uç noktadaki oyuncular için özel olarak tasarlanan bu anakart, sağlam bileşenleriyle overclock tutkunlarını hedef alıyor.

Intel’in X79 çipsetine sahip olan anakart Sandy Bridge E serisi işlemcileri destekliyor. 22 fazlı PWM tasarımına, Hybrid Digital Power ile 770W güç çıkışı desteğine sahip olan bu anakart, askeri standartlara uygun parçalar barındırıyor. Military Class III olarak tanımlanan Hi-c CAP, SFC, Solid CAP, DrMOS II bileşenlerin yanında çift  8-pin CPU güç konektörleri, 7 adet  PCI-Express x16 yuvasına sahip. PCI Express yuvalarından 3 tanesi 2.x, 4 tanesi ise en son standart olan PCI Express 3.0 teknolojisine sahip. Bu sayede 4 yönlü SLI ve Quad CrossFireX ekran kartı konfigürasyonlarıyla uç noktada oyun sistemleri toplamak mümkün oluyor.

MSI Big Bang-XPower II X79, SuperPipe isimli geliştirilmiş pasif soğutma sistemini de bünyesinde barındırıyor. Overclock yani hız aşırtma yapacak meraklılar bu sayede rahat edebilecekler. Aslında oyunun ötesindeki sistemlere de uygun bir anakart, zira 8 adet DDR3-24000 bellek slotu sayesinde 128 GB RAM destekliyor.

PCIe CeaseFire switchler, V-check noktaları, direkt overclock tuşu, 6 adet SATA 6.0 Gbps ve 4 adet SATA 3.0 Gbps slotu, çift Gigabit Ethernet, Realtek ALC892 7.1 kanal ses çipi ve Creative Sound Blaster X-F, MB2 çözüm desteği, 6 adet USB 3.0 portu, debug LED ışığı mevcut. Bütün bunların yanında Firewire bağlantısı, Winki 3 anında açılan işletim sistemi ve en önemlisi Multi-BIOS ve Click BIOS II (UEFI) desteği yer alıyor. Büyün bu özellikleri overclockçular çok iyi anlıyor ve takdir ediyor.

Henüz resmi fiyatı açıklanmasa da internet üzerinde Avrupa fiyatı olarak 431 Euro’luk ön sipariş fiyatına rastladığımızı bir dip not olarak belirtelim.