Anasayfa Oyun 2011’de Hangi Oyunlar Korsana Kurban Gitti?

2011’de Hangi Oyunlar Korsana Kurban Gitti?

Geçtiğimiz sene en çok hangi oyunlar korsanlığa maruz kaldılar dersiniz? Bu sorunun cevabı farklı kaynaklardan derlenen BitTorrent indirme listelerinde gizli. Bu sonuçlara göre 2011 yılında PC, Nintendo Wii ve Xbox 360 platformlarında yayınlanan oyunlardan hangilerinin en fazla korsanlığa maruz kaldığına dair rahatlıkla bir fikir edinmek mümkün oluyor.

2011 yılında PC üzerinde en fazla indirilen oyun yaklaşık dört milyonla Crysis 2 olmuş. İşin ilginç tarafı şu ki, oyun yayınlanmadan bir ay önce dışarıya sızdırılmıştı, ancak resmen piyasaya çıkana kadar pek az insan tarafından indirildi. Öte yandan Crysis 2’nin Xbox 360 sürümünün PC versiyonu kadar fazla kopyalanmadığı da rahatlıkla görülebiliyor.Crysis 2’yi yaklaşık 3,5 milyon kopyayla Modern Warfare 3 izliyor. Bunları ise sırasıyla Battlefield 3, FIFA 12 ve Portal 2 izliyor.

Nintendo Wii platformunda en çok kopyalanan oyunlar ise sırasıyla Super Mario Galaxy 2, Mario Sports Mix, Xenoblade Chronicles, Lego Pirates of the Caribbean ve FIFA 12. Xbox 360 cephesinde ise en çok kopyalanan oyunun Gears of War 3 olduğunu görüyoruz. Bunu sırasıyla Modern Warfare 3, Battlefield 3, Forza 4 ve Kinect Sports: Season 2 izliyor.

Playstation 3 oyunları ise en azından BitTorrent üzerinden pek fazla kopyalanmıyor gibi görünüyorlar. Tabii bundaki en büyük sebeplerden biri de Blu-ray yüzünden PS3 oyun dosya boyutlarının hayli büyük olması. Ancak uzmanlara göre PS3 oyunlarındaki korsanlığın miktarı da hiç az sayılmıyor, sadece farklı yöntemler kullanılıyor.