Anasayfa Haber AMD’ye Bozuk İşlemci Davası

AMD’ye Bozuk İşlemci Davası

AMD

AMDİşlemci ve ekran kartı devi AMD hatalı çipleri satmakla suçlanıyor. İşte suçlayan ve o çiplerin kullanıldığı bilgisayarlar…

Tayvanlı bir bilgisayar üreticisi olan Quanta, AMD’ye kendisine hatalı işlemci sattığı iddiasıyla tazminat davası açıyor. AMD ve ATI’nin kendisine sattığı çiplerin ısı toleransı standartlarına uymayan hatalı ürünler olduğunu belirten Quante, bu yüzden ciddi maddi zarara uğradığını savunuyor.

Quanta adını çok duymadıysanız şaşırmayın, bu şirket büyük bilgisayar markaları için OEM üretim yapıyor. AMD’nin hatalı ürünlerini de NEC için ürettiği bilgisayarlarda kullanıldığını belirlediğini belirtiyor. Dünya’nın en büyük anlaşmalı dizüstü bilgisayar üreticisi olan Quanta, sadece NEC için değil, Acer, Dell ve HP için de üretim yapıyor.

AMD ise bu iddiaların haksız olduğunu belirtiyor ve yaptığı açıklamalarda Quanta’nın kullandığı işlemciler ile ilgili olarak hiçbir tüketici şikayeti olmadığını belirtiyor. AMD bununla da kalmıyor, Quanta’nın bu çipi büyük miktarlarda üretim için sorun olmadan kullandığını belirtiyor. İşin aslı mahkemede ve bilirkişi raporlarıyla ortaya çıkacak gibi görünüyor.