Anasayfa Haber Volvo’dan Yeni Hibrid Prototip!

Volvo’dan Yeni Hibrid Prototip!

Volvo’nun önümüzdeki Detroit Fuarı’nda tanıtmayı amaçladığı yeni prototiplerden biri olan XC60, elektrik ve benzinli motorları aynı şaside birleştiren bir melez. Ancak benzer araçlardan en büyük farkı, sıradan bir sedan kasasına değil, “crossover” yapısına sahip olması. “Crossover” bir ara sınıf, SUV sınıfı araçların geniş kabinlerini ve diğer bazı özelliklerini, daha mantıklı sedan ebatlarında tüketiciye sunuyor. Çoğu firma bu sınıftan araç modellerine portföylerinde yer veriyorlar.

Volvo’nun XC60 modeli hem yüksek güçlü bir benzinli motora, hem de elektrikli bir motora sahip. Benzinli motor ön tekerlere güç verirken, elektrikli motor arka tekerleri çeviriyor. İstenirse iki sistemi eş zamanlı çalıştırıp hayli güçlü bir dört tekerden çekiş elde etmek mümkün. Uzun yolda ise benzinli motoru kullanarak seyahat ve batarya şarjı mümkün oluyor. Kısa mesafelerde ve şehir içinde ise tamamen elektrikli motora geçerek tasarruf ve temizlik sağlanabiliyor.

Araçta 12 KW/saatlik bir batarya paketi kullanılmış. Bu paketi hem motordan, hem de duvarınızdaki prizden doğrudan şarj etmek mümkün. Sırf elektrikli sürüşte yaklaşık 60 kilometrelik bir menzil sağlıyor ki bu da çoğu kullanıcının günlük menzilini rahatça karşılıyor. Volvo’nun bu aracı üretip üretmeyeceği kesin değil, büyük ihtimalle önce Detroit Fuarı’nda alacakları tepkileri görmek isteyeceklerdir. Ancak araç genel olarak üretime hazır sayılır, çünkü kullanılan parçaların büyük kısmı zaten üretimde olan araçlardan alınmış. Eğer ilgi yeterince yüksek olursa belki bu modeli 2013 sezonunda piyasada görebiliriz.