Anasayfa Haber LG’den 55 inç OLED Televizyon!

LG’den 55 inç OLED Televizyon!

LG daha gerçekçi renkler, daha parlak görüntü ve daha yüksek hız sunan dünyanın en büyük OLED televizyonunu duyurdu. İşte o dev, 55 inçlik televizyon…

LG Electronics (LG) Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı CES’te tanıtacağı 55 inç ekranıyla dünyanın en büyük OLED televizyonu ile televizyon teknolojisinin geleceğini sergiliyor. LG’nin 4-renk Piksel ve Renk Arıtıcı özelliklerini LG Display’in gelişmiş OLED (Organik Işık Emici Diyot) panelleriyle bir araya getiren LG OLED TV, en doğal renkleri en düşük üretim maliyeti ile tüketicilere sunuyor.

LG Electronics Ev Eğlencesi Bölümü Başkanı Havis Kwon, “LG Display ile beraber çalışarak hem OLED televizyonun LCD’ye karşı tüm avantajlarını sunan, hem de mevcut OLED üretim teknolojileri ile olabileceğinden çok daha az maliyetli bir ürün ortaya koyduk. OLED kesinlikle geleceğin TV teknolojisi ve LG olarak biz bu heyecan verici teknolojiyi tüketiciler için erişilebilir hale getirmeye odaklandık” dedi.

LG’nin televizyon görüntüsünü diğer OLED televizyonlardan ayıran, keskin ve yoğun; doğal ve net renkler sunmak için birlikte çalışan 4-Renk Piksel ve Renk Arıtıcı teknolojileri. 4-Renk Piksel özelliği, 4 renk (kırmızı, yeşil, mavi ve beyaz) ile diğer OLED TV üreticileri tarafından kullanılan RGB düzeneği ile kıyaslandığında daha hassas renk çizmeye olanak veriyor. Renk Arıtıcı özelliği de renkleri ve tonları geliştiren ve arıtan bir LG algoritması aracılığıyla geniş izleme açısında bile renklerde uyumu sağlıyor. Bu da LG OLED TV’yi genellikle değişik bakış açılarından bakıldığında ciddi renk değişiklikleri ve anormal renk serileri gösteren diğer OLED TV’lerden ayırıyor.

Sonsuz bir kontrast oranı sunan LG OLED TV ekrandaki görüntünün parlaklığından bağımsız olarak canlı renkler ve en küçük detaylara kadar gösteriyor. Böylece görüntünün tamamındaki renkler ve detaylar, karanlık sahnelerde bile en net ve keskin biçimde korunuyor. LED ve LCD ekran panellerinin böyle renk özellikleri bulunmuyor. LG OLED TV, LED/LCD ekranlardan 1.000 kat daha hızlı olarak hareketli görüntüleri herhangi bir bulanıklık ve görüntü kaybı olmaksızın kristal netliğinde gösteriyor.

LG’nin OLED TV’si teknolojik özelliklerinin yanı sıra estetik görünüşüyle de göz dolduruyor. LG’nin ince ve dar çerçeve tasarımı; televizyona şık, minimal bir görünüm veriyor. Sadece 4 mm inceliğinde ve 7,5 kg ağırlığındaki LG OLED TV duvara rahatça monte edilebiliyor.