Anasayfa Haber Tek Pille 15 Yıl Çalışan Telefon Geliyor!

Tek Pille 15 Yıl Çalışan Telefon Geliyor!

Tabii ki herkes en yeni, en yetenekli akıllı telefona sahip olmak istiyor. Bütün özelliklerini kullanmasanız bile, en üst model telefona sahip olmanın zevki çoğu kullanıcı için vazgeçilmezdir. Ama öte yandan, bir cep telefonunun temel işlevinin iletişim kurmak olduğunu da hatırlamak lazım. Özellikle şarj imkanı olmayan bir durumda kalırsanız, o en gelişmiş akıllı telefonun size pek faydası olmayabilir. Çoğu “akıllı telefon” şarjını iki gün idare edebilmekte bile zorlanıyor, eğer yeteneklerini tam anlamıyla kullanmaya kalkarsanız ise şarj süresi saatlerle ölçülecek kadar düşebiliyor.

İşte SpareOne bu gibi durumlar için geliştirilen bir telefon, arkasında Energizer ve Powerskin gibi markaların altında imzası olan Xpal Power firması var. Bu telefonun en büyük özelliği, tek bir kalem pil ile teorik olarak onbeş yıl boyunca çalışabilecek olması! Cihaz çift bant yayın kullanacak şekilde tasarlanıyor, ayrıca konuşma yapıldığında kullanıcı kimlik bilgisinin yanı sıra küresel konum bildirmesi de planlanıyor. Bu sayede kullanıcının izini sürmek ve acil durumlarda ulaşmak da kolaylaşmış oluyor.

Telefon önümüzdeki aylarda 50 dolar gibi bir fiyatla pazara çıkacak. Paketin içinde sim kartı ve pil de bulunacak. Uzun seyahatlere çıkanların, sahada çalışanlarına dağıtacak güvenli bir telefon arayan firmaların ve boyuna şarj cihazı aramaktan sıkılanların cihaza ciddi ilgi göstereceği bekleniyor. Ülkemize gelip gelmeyeceği belli değil, ancak eğer gelirse özellikle kırsal alanda ciddi müşteri bulabileceğine eminiz.