Anasayfa Haber Video: Razer’ın Project Fiona’sı Ortaya Çıktı

Video: Razer’ın Project Fiona’sı Ortaya Çıktı

Oyun donanımları konusunda tanınmış bir marka olan Razer bugüne kadar oldukça iyi koruduğu Project Fiona gizemini nihayet aydınlattı. Project Fiona bir oyun tablet bilgisayarı; benzerlerinden son derece farklı tasarlanmış bu tablet bir el konsoluna benziyor.

İki yanında bulunan kontroller ile FPS, TPS, RTS gibi shooter ve strateji oyunlarını diğer tablet bilgisayarlardan farklı bir şekilde, PC’deki gibi oynatmayı ve daha da önemlisi PC oyunlarını çalıştırmayı vadediyor. Oldukça güçlü donanım özelliklerine sahip olması planlanan bu Razer oyun tablet bilgisayarının işlemcisi olarak Intel Core i7 düşünülüyor. Anlayacağınız bu tablet Angry Birds ya da diğer basit mobil oyunlar için değil, Warhammer 40K: Space Marine, Company of Heroes, Unreal Tournament ve daha pek çok PC oyunu için tasarlanıyor.

Elbette iki yandaki kontrol kollarına ilaveten tabletlerde oyun oynamayı eğlenceli hale getiren hız ve ivme ölçerler sayesinde konsolun kendisini çevirmek, sallamak ve benzer etkileşimlerde bulunmak işi ilginçleştiriyor. Razer bunların “ultra hassas” olacağını ve bu tablet bilgisayarın çok hızlı, çok güçlü bir oyun tecrübesi sunacağını belirtiyor. Direksiyona benzer tasarımıyla yarış oyunları da Project Fiona üzerinde ilginç bir oynanışa sahip olacağa benziyor. Tasarımı ve oynanışı henüz konsept halindeki ürün için hazırlanan örnek videoda daha detaylı görebilirsiniz. Çıkış tarihi olarak 2012 yılı gösterilirken fiyat olarak da 1000 doların altında olacağı belirtiliyor.