Anasayfa Haber İsrail’e siber saldırı şoku!

İsrail’e siber saldırı şoku!

İsrail ulusal havaalanı ve menkul kıymetler borsası hacklendi! Suudi bir hacker tarafından gerçekleştirilen saldırı büyük yankı uyandırdı.

İki haftadan beri sürekli korsan saldırılara uğrayan İsrail bugün de güne olaylı başladı. Kendine OxOmar adını veren Suudi asıllı bir acker bugün erken saatlerde uluslararası havaalanı El Al ve Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası’na saldırı düzenledi. Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası’nın yaptığı açıklamaya göre websitesi çöktü ve sistemler aşırı yoğunlaştı. Borsa sistemlerine aşırı yükleme yapan hacker websitesinin de trafiğini kaldırılamayacak derecede arttırdı.

Yetkili Orna Goren’in yaptığı açıklamaya göre sistemler şu an normal seyrinde çalışıyor ve hiçbir insan bu saldırıdan etkilenmedi. Ayrıca websitesinin trafiği temizlenmekte. Bu sayede kullanıcılar internet servisini güvenli bir şekilde kullanabilecek.

 

Havaalanına da saldırdılar!

Yaşanan olaylarla aynı zamanda İsrail havaalanı El Al’ın websiteleri de hacklendi. Yaklaşık iki haftadır yoğun saldırı halinde bulunan El Al sistemleri bugün en ağır darbeyi aldı. Ancak yapılan açıklamalara göre uçuş seferlerinde herhangi bir aksaklık olmadı.

Hamas desteği vardı.

İsrail haber merkezlerinden YNet’in yaptığı açıklamaya göre OxOmar, Filistinli örgüt olan Hamas tarafından desteklendi. İsrail medyasına göreyse yapılan saldırılar Hamas’a parasal destek sağlamak için gerçekleştirildi. Bütün bu olayların dışında yıl boyunca İsrail’e karşı düzenlenen siber saldırılardan 20.000 insanın kredi kartı etkilendi.