Anasayfa Haber CyanogenMod’lara Özel Market!

CyanogenMod’lara Özel Market!

CyanogenMod

Android camiasının en popüler ROM’u olan CyanogenMod, kendine ait bir uygulama marketi kurmayı mı planlıyor? İşte yapılan duyuru…

CyanogenModCyanogenMod yıllardır cihazından en fazlasını elde etmek isteyen kullanıcıların birinci tercihi ve açık ara tüm ROM’lar arasında en popüler olanı. Eğer gerçekten böyle bir market açarlarsa, CyanogenMod kullansın kullanmasın, birçok kullanıcıdan destek alacakları şüphesiz. Soru şu ki, bunu yapacaklar mı?

CyanogenMod geliştiricilerinin, XDA-Developers ve Google+ üzerinden duyurdukları üzere, Google’ın Android Market’i üzerinden dağıtımına izin vermediği bazı uygulamaları barındırmak için bir market açma düşünceleri varmış. Yasak uygulamalar genel olarak; tek tuşla root, kablosuz bağlantı paylaşımı, emülatörler, görsel telesekreter uygulamalarından oluşuyor.

Topluluğun nabzını yoklayan geliştiriciler genelde olumlu tepki almış olsalar da, kararlarının ne olduğunu henüz açıklamadılar. Ancak verilen bilgiler arasında bu marketin CyanogenMod’a özgü olmayacağı, isteyen herkesin kullanabileceği de var. 1 milyon hedefine geçtiğimiz günlerde ulaşan projenin bu girişimi hakkında yeniliklerden haberdar olmak için hatta kalın!