Anasayfa Haber Resident Evil 6 Açıklandı!

Resident Evil 6 Açıklandı!

Capcom beklenen açıklamayı yaptı: İşte Yeni Resident Evil 6 oyunu! Çıkış tarihi, oynanabileceği platformlar ve diğer detaylar…

Uzun süredir seriden (Residen Evil 5 2009 yılında çıkmıştı) haber alınamıyordu. Ortada bir proje varsa CapCom ser verip sır vermiyordu. Sonun beklenen açıklama en yetkili ağızdan verildi. Resident Evil 6 en geç bu senenin son çeyreğinde piyasaya sürülecek. Xbox 360 ve PS3, PC sahiplerinden önce bu oyuna sahip olacaklar. Beşinci oyundaki oyuncu yorumları oldukça negatif olduğu için dördüncü oyunun yapımcısı Hiroyuki Kobayashi tekrar göreve getirilmiş.

CapCom’un açıklamasına göre hikaye Raccon City’deki katastrofik olayın ardından 10 yıl sonrasında geçiyor. Amerika Birleşik Devletleri başkanı bu süreç içerisinde olayın perde arkasında nelerin geliştiğini anlamak amacıyla çalışmalarda bulunmaktadır. Bu Bio-Terörist saldırının kaynağını araştıranlar ipuçlarının parçalarını bir bulup bir araya getirmeye çalışıyorlar. Bu sebeple Raccon City’de ki olaylardan sıyrılıp hayatta kalmayı başarmış olan Leon S. Kennedy bu olayı araştırmakla Başkan tarafından görevlendiriliyor. Öte yandan Bioterrorism Security Assessment Alliance (Bio-Terörizm Güvenlik Değerlendirme Birliği) içerisinde çalışan Chris Redfield, Çin’e gönderilmiştir. Bu afetin genel çapta tüm dünyayı etkilediği ortaya çıkmıştır… Artık umut kalmamıştır. İşte oyun sloganı da bu şekilde ortaya çıkmış oluyor: “No Hope – Umut yok”.

Yenilikler Var…

Son zamanların popüler oyunu Left 4 Dead serisi ve peşinden patlayan Dead Island, zombi kıyametine başka bir açıdan bakmıştı. Bu dünyada yalnız değildik ve birbirimize muhtaçtık. Muhtelif isimler altında ki insanlar görevler sırasında ana karakterlerimize yardımcı olmak amacıyla peşimizden sürükleyeceğimize benziyor.

CapCom, oyunu Amazon, GameStop ve Best Buy üzerinden pre-order(ön sipariş) verenlere de özel süprizler hazırladıklarını belirtti.  Sizleri daha da sıkmadan yayınlanan, doyurucu nitelikteki ile başbaşa bırakıyorum.