Anasayfa Haber Windows 8 Son Viraja Giriyor!

Windows 8 Son Viraja Giriyor!

Microsoft’un yeni ve devrimci işletim sistemi Windows 8’in betası için son viraja gelindi! İşte her şeyin kesinleşeceği tarih…

Cep telefonları, tablet bilgisayarlar ve diğer taşınabilir aygıtlar ne kadar gelişirse gelişsin masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarımızın sunduğu güç ve konfor paha biçilemez. Dünya’nın en yaygın masaüstü işletim sistemi Windows da pazar hakimi olmayı kendisini devamlı yenileyerek sürdürüyor. Windows 3.1’den Windows 98’e, oradan XP, Vista ve Windows 7 ile günümüze gelen gelişmenin son adımı da elbette Windows 8 oluyor.

Tasarımında Metro arayüzü getiren ve büyük bir değişime uğrayan yeni Windows 8 milyonlarca kullanıcı tarafından merakla bekleniyor. ARM işlemcilere de destek sunan ve masaüstü bilgisayarların yanında tablet bilgisayar türevlerinde de göreceğimiz bu yeni işletim sistemi artık son viraja girdi. Winunleaked.tk tarafından yayınlanan en son Windows 8 sürüm numarası 8189.0.winmain.120120-1830 oldu. Bu anlamsız görünen sayı dizisi ve isim, Microsoft Windows 8’in beta sürümünün bitmek üzere olduğunu gösteriyor.

Windows 8’in beta sürümünün son hali kapalı test sürüşü yapan Microsoft görevlilerinin 28 Ocak’taki oylamasıyla kesinlik kazanacak. Şirket içerisinde 30 Ocak tarihinde sergilenecek ve winmain_win8b1 yani Windows 8 Beta 1 sürümü olarak Şubat ayında halka açık bir test sürecine girecek. Detaylar için bizi takip etmeyi sürdürün ve eğer betayı bile bekleyemiyorsanız Windows 8 Geliştirici Önbakış Sürümü ile ilgili incelememizi ve rehberimizi okuyun, sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığınızı kontrol ettikten sonra Windows 8 Developer Preview’ı indirin ve deneyin.