Anasayfa Haber Google+ 100 Milyon Oldu!

Google+ 100 Milyon Oldu!

Facebook varken tutmaz dediler ama işte Google+’ın geldiği nokta ve ulaşmayı hedeflediği yeni kullanıcı sayısı…

Google’ın sosyal ağıyla ilgili birbirinden farklı görüşler olsa da bu ağ her gün büyüyor. Google’ın açıkladığı verilere göre günde 750.000 kişi Google+ shesabı açıyor. Bu hızla ilerleyen Google+’ın kullanıcı sayısı 100 milyonu geçmiş durumda.

Bu hızla yükselmeye devam etmesi durumunda Google+’ın 2012 sonunda 345 milyon kullanıcısı olacak. Allen’ın açıklamasına göre bu sadece başlangıç, Google henüz Google+’ı yaygınlaştırmak için elindeki araçları kullanmadı bile! Sosyal ağ devi Facebook gibi 13-17 yaş aralığındaki 18 yaş altı kullanıcıların da hesap açmasına izin veren Google, sosyal ağının kullanıcı sayısında büyük bir çıkış bekliyor. Bu beklentide haksız da değil, rakibi Facebook’un devasa bir 18 yaş altı kitlesi bulunuyor.

Peki Google’ın elinde Google+’ı yaygınlaştırmak için hangi araçlar var? Öncelikle Android 4.0 işletim sisteminin çıkışı var. Google Android işletim sistemine sahip cep telefonları Google+ erişiminde doğal desteğe sahipler. Bunun ötesinde Google+’ın Google hesabıyla arama yapanların aramalarında öne çıkarttığı Google+ sosyal ağ paylaşımları da ilgi çekici özellikler.