Anasayfa Haber Yeni Windows Phone Özellikleri!

Yeni Windows Phone Özellikleri!

Microsoft’un Windows Phone işletim sürümünün geleceğinden detaylar ortaya çıktı. İşte yeni telefonların boyutları, tuşları ve farkları…

Microsoft’un başarılı bir başlangıç yapan ve yoluna emin adımlarla devam eden mobil işletim sistemi Windows Phone’un yeni sürümlerinden detaylar ortaya çıkıyor. Microsoft’un Windows Phone kullanacak cep telefonları için şart koştuğu bazı donanım özellikleri var. Yeni Windows Phone sürümü olan Apollo için istenen donanım özellikleri çok daha esnek.

Microsoft çok çekirdekli işlemci desteği, microSD bellek kartı yuvası ve dört yeni ekran çözünürlüğü vadediyor. Nokia başta olmak üzere cep telefonu üreticilerinin Windows Phone tasarım seçeneklerini arttıran bu yeni özellikler ile Microsoft daha büyük bir pazar payını hedefliyor. Yeni Windows Phone Apollo ile birlikte 5 inçlik dev gibi cep telefonlarını da görebileceğiz. Ancak Microsoft tabletler için Windows 8’i geliştiriyor ve yeni Windows Phone sürümünün de daha önceden olduğu gibi tablet bilgisayarlarda kullanılmayacağını net bir şekilde açıklıyor. Cep telefonu işletim sürümü, ne kadar gelişirse gelişsin cep telefonlarına özel olacak.

Microsoft Windows Phone Design Studio’nun başı olan Albert Schum’un Nokia ektinliğinde duyurduğu bu yeni özellikler 4 yeni ekran çözünürlüğünün eklenmesiyle birlikte 6 farklı boyutta WP telefon olacağını gösteriyor. Geniş ekranlı, yüksek çözünürlüklü amiral gemisi modellerin yanında, küçük ekranlı ve düşük çözünürlüklü ucuz Windows Phone işletim sistemli cep telefonları da göreceğiz. Sadece tam dokunmatik telefonlar değil, QWERTY klavyeli modeller de tuşlara alışkın olanlar için piyasaya çıkacak.