Anasayfa Haber Sabit Disk Sürücüleri Piyasasında Çalkantı!

Sabit Disk Sürücüleri Piyasasında Çalkantı!

Sabit Diskler el yakıyor.

Geçtiğimiz aylarda meydana gelen Tayland’daki afet seviyesindeki sel baskını, elektronik ürün üretimini sekteğe uğrattı. Bu durumdanSabit disk fiyatları el yakıyor. en çok  sabit disk piyasası zarar gördü. Tayland dünya sabit disk üretimin yaklaşık dörtte birini üsteniyor, ama su altında kalan üretim tesisleri aylardır çalışmadığı için üretim sekteğe uğramış durumda.

Fabrikaları su altında kalan firmaların yanında, hammadde ve parça sağlayıcıları ile iletişimi kopan firmalar da üretimi durdurmak zorunda kaldı. Sabit disk sürücü motorlarının neredeyse tamamını sağlayan Nidec firmasının üretimi tamamen durdurduğu belirtilmekte.

Üretim kademesindeki sıkıntılardan ötürü sabit disk sürücülerinin fiyatları dünya çapında yavaş ama düzenli bir şekilde artıyor. Bu aralar dünya çapında ortalama sabit disk sürücü fiyatları 3 ay öncesine göre bir buçuk katına çıkmış durumda.

Ekim’de başlayan fiyat artışları bu aralar yeniden düşmeye başlamış olsa da  hala sel felaketi öncesindeki fiyatlarla karşılaştırınca fiyat farkları gözle görülür seviyede. Ve en azından bu yıl boyunca fiyatların eski seyrine dönmesi beklenmiyor.