Anasayfa Haber Apple Şimdi de Ultrabook’lara Savaş Açtı!

Apple Şimdi de Ultrabook’lara Savaş Açtı!

Çin’den gelen haberlere bakılırsa, Apple üretici firmalara kesin bir seçim yapmaları konusunda ultimatom vermeye başlamış. Apple’ın üreticileri fabrikalarında ya Apple, ya da diğer markaların ürünlerini üretmeleri konusunda seçim yapmaya zorladığı söyleniyor. Bu baskılarda en önemli hedefin gittikçe büyüyen Ultrabook pazar payı olduğu da söyleniyor.

Çin’de büyük markalar için üretim yapan pek çok firma var, mesela Pegatron hem Apple’ın MacBook Air serilerini, hem de Asus’un Ultrabook serilerini üretiyor. Bu durum Apple’ı rahatsız etmişe benziyor, sonuçta Intel’in Ultrabook tasarımları gün geçtikçe daha fazla pazar payı kazanıyor. Üstelik bir de AMD’nin benzer Ultrathin tasarımları var ki, bunların da yakan zamanda piyasadan pay almaya başlayacağı düşünülüyor.

Öte yandan ASUS yeni Zenbook serilerinin üretimini sürdürebilmek için yeni üreticiler arıyormuş, çünkü halen kendileri için üretim yapan Pegatron’un Mart sonunda üretime son vereceği ve sadece Apple ile çalışmaya devam edeceği söyleniyor. ASUS’un özellikle Compal ve Wistron ile olan bağlarını güçlendirmeye çalıştığı da gelen söylentiler arasında. Her iki firma da zaten ASUS için üretim yapıyorlar ancak Pegatron’un oyundan çıkmasıyla üzerlerine binen yük şüphesiz artacaktır. Sonuçta Apple ve diğer markalar arasındaki savaş, mahkeme salonlarından taşıp, üretim bantlarına kadar yansımaya başlamış gibi görünüyor.