Anasayfa Haber Sony Vita İşletim Sistemini Ceplere Koyacak mı?

Sony Vita İşletim Sistemini Ceplere Koyacak mı?

Yakında Sony’nin başına geçecek olan Kazuo Hiroi, bir Japon teknoloji sitesine verdiği demeçte, Vita’nın işletim sisteminin gün gelip cep telefonları ve tabletlere de uygulanabileceğini söyledi. Hiroi şimdilik Sony’nin böyle bir girişimi olmadığının altını çizdi. Ancak Vita işletim sisteminin geliştirilirken, gelecekte tablet ve akıllı telefonlarda da kullanılabilecek biçimde tasarlandığını, bu olasılığın en başından beri dikkate alındığını belirtti.

Sony halen piyasada bulunan akıllı telefonlarında Android işletim sistemini kullanmaya devam ediyor. Ne var ki henüz bu sektörden kâr edebilmiş değil, hatta Sony-Ericsson markası 2011 yılını 325 milyon dolarlık zararla kapatmıştı. Öte yandan Apple’ın Android’e açtığı savaş hız kaybetmeden sürüyor. Bu da şimdilik Android kullanan pek çok markanın, gelecekteki olası bir çöküşe karşı alternatif işletim sistemi seçenekleri üzerinde durmasına sebep oluyor.

Vita OS şimdilik sadece Sony’nin yeni Vita taşınabilir oyun konsolunda kullanılıyor. Tamamen dokunmatik ekrandan kontrol edilecek şekilde geliştirilmiş olan işletim sisteminin esas kapasitesi henüz açığa çıkmış değil. Ancak Vita üzerinde yapabildiklerinin hiç de az olmadığını düşünürsek, küçük değişikliklerle bir sonraki nesil Sony telefonlarında ya da tabletlerinde kullanılması hiç de şaşırtıcı olmaz. Üstelik Sony’nin Ericsson ile yollarını ayırdığı gerçeğini de dikkate almak lazım, bu da firmaya kendi ürünleri üzerinde çok daha fazla kontrol imkanı sağlıyor. Fakat tabii ki piyasanın yeni bir işletim sistemine daha nasıl tepki vereceğini kestirmek güç.