Anasayfa Haber Mists of Pandaria’dan Haberler!

Mists of Pandaria’dan Haberler!

Blizzard’ın World of Warcraft için çıkacak olan yeni ek paketi hakkında son haberler.

BlizzCon 2011’de oyuncuları çok şaşırtacak bir biçimde yeni World of Warcraft eklenti paketi duyurulmuştu. Cataclysm ile mutlu bir sona vardığını sanan oyuncular Mists of Pandaria ek paketi ile Azeroth’un başka bir dünyasına ulaşacaklar. 10 bin yıldır dış dünyaya kapalı bir şekilde yaşayan Pandarian ülkesi artık ortaya çıkıyor. Savaştan uzak barış içerisinde yaşayan bu ırkla ilk defa Warcraft 3: The Frozen Throne’da Orklar için yapılan görevlerde karşılaşmıştık. Ülkesinden bir hayli uzakta kalan Chen Stromshout’u çok sevmiş, bağrımıza basmıştık. Pandarian ırkı oyuncular açısından çok beğenilmiş olsa da World of Warcraft’ta ağır etkileri olan bir etmen değildi.

Oyun hakkında duyuruyu daha önce Technopat üzerinden yapmıştık. Şimdi Blizzard yavaş yavaş oyun hakkında ki detayları açıklamakta. Şimdi isterseniz adım adım bu güncellemelere ve yeniliklere bir göz atalım.

Yeni Oynanabilir bir ırk: Pandaren

Pandaria ülkesinin yerli halkı olan Pandarenler, isimlerinden de anlaşılacağı gibi kocaman Pandalar. Warcraft tarihi için önemli bir an olan Sundering (Kırılma) döneminde bu ırk kendilerini korumak için İmparatorlarının bulduğu bir yöntem ile gözden kaybolmuşlardı. Kendi topraklarını bir sis altına bırakacak olan kadim büyü sayesinde tüm iletişimlerini dış dünyadan koparmış oldular. Dış dünya ile olan bağlantılarını sürdürdükleri Shen-zin Su adlı dev Kaplumbağa sayesinde ise denizlerde özgürce dolaşabilmekteydiler. Ta ki sisler altında kalana dek.

İşte bu yeni ırk ile oyuna başlamak isteyen oyuncular, devasa Kaplumbağa üzerinde maceralarına başlayacaklar. Ally ya da Horde tarafına katılıp, yeni dünya düzenini kurmak ve Cataclysm sonrası yaraları iyileştirmek için taraf tutacaklar. Pandaren ırkı, belirli bir taraftan çok oyuncuların kendi istekleri doğrultusunda Horde ya da Ally üzerinden seçimlerini yapacaklar. Savaşın kendisi içinde bulunup, tuttukları tarafın çıkarları doğrultusunda bu hikaye içerisinde kendilerine yer bulacaklar. Oynanabilir sınıf olarak ise Monk, Hunter, Mage, Priest, Rogue, Shaman ve Warrior bulunmakta.

Yeni ırkın, kendine has ırksal özellikler ise şu şekilde olacak:

Epicuren, yemekten kazanılan bonus statlar %100 artış göstermekte.

Gourmand, Cooking/Aşçılık Skilline 15 puan.

Inner Peace, Rested Experience yani oyunu kapatırken karakteri hanlarda ya da ana şehirlerde bıraktığınızda size fazladan bonus veren “Dinlenme Tecrübe puanı” ikiye katlanıyor.

Bouncy, düşüşlerde %50 daha az hasar alımı.

Quacking Palm, rakibinizin basınç noktasına yaptığınız ani vuruş ile onu 3 saniye uykuya sokma.

İç Huzura Kavuşmak: Monk/Keşiş

Mists of Pandaria sayesinde Pandarenlerin oyuna katılımıyla yeni bir sınıf olan Monk oynayabilme imkanına kavuşacağız. Blizzard, Monk konseptini oldukça benimsemiş olsa gerek, Diablo III içerisinde de bu sınıfı oynayabileceğiz. Tabi ikisi de birbirinden farklı dünyalar ve sistemler olduğu için sadece ismen aynı kalacakları malum. Monk sınıfı ile bugüne kadar alışılan auto-attack devri kapanacak yerine combo sistemine benzer bir dövüşme stili ekleneceği söylenmekte.

Monklar Horde ve Ally tarafında da seçilebilir sınıf olacak. Ancak Cataclysm ile beraber gelen Goblin ve Worgen ırkları tarafından seçilemeyecek. Onların dışında ki tüm ırklar Monk oynayabilecek. Oynanış tarzı farklı olacağı belirtilen Monklar, Chi enerjisi kullanacaklar. Uzak doğu felsefesinde bulunan Chi, vücudumuzda sürekli hareket halinde olan bir enerjidir. Kişi bu enerjiyi ne kadar kontrol edebilirse, vücuduna ve ruhuna o kadar hükmedebilir. İç huzura ulaşmakta Chi enerjisini kontrol edebilmekten geçer.

İşte bu Chi enerjisi ile tüm rolleri üstelenebilmekteyiz. Specialzation altında, Brewmaster olarak Tank, Mistweaver olarak Healer, Windwalker olarakta Melee DPS seçebilmekte partyimize her yerden yardımımızı esirgememekteyiz. Cloth ve Leather giyebileceği söylenen Monk yakın dövüş silahlarına yatkın olacak. Fist Weapons, One-Handed Weapons (Balta, Gürz ve Kılıç), Polearms, Staves olarak silah seçebilme imkanlarımız mevcut.

Yeni Diyarın yeni bölgeleri

Pandarian’ın bir kıta olacağı açıkça belirtildi. Şu an için açıklanan 6 kadar bölge mevcut. Bunlardan ilki Wandering Isle denilen, Pandarenlerin başlangıç haritası. BlizzCon 2011’e gidebilen şanslı oyuncular burada yeni ırkı ve Wandering Isle üzerinde oynama imkanına ulaştılar. Medya’ya çok fazla bilgisi dağıtılmayan bölgenin oldukça yeşillik içerisinde olacağı çıkan resimlerden görülmekte. Temple of the Jade Serpent, dungeonın bulunacağı Jade Forest ise 85 üstü Contested Territory olacağı söyleniyor. Kuzey tarafında Horde, güney de ise Ally’in bulunacağı harita oldukça ilgi çekeceği benziyor.

Valley of Four Winds ise oldukça dikkat çekici. Pandaria ile gelecek olan yeni ırk sadece Pandarenler değil. Onların ezeli düşmanları Mantidlerde bu bölgede yoğun olarak gözükecek. Bu iki düşman ırkı birbirinden ayıran devasa duvarın hikayesini de görevleri yaptıkça öğrenebileceğiz. Pandarenlerin Çin kültürü benzeri olması, Mantidlerin moğollara neden benzediğin açık bir resmidir aslında.

Kun-Lai Summit, oyunculara biraz olsa Northrend havası koklatabilecek bir alan. Oldukça yüksek dağları ve tepeleri olan bu harita da Shado-pan Monastery adı verilen dungeon bulunacak. Negatif Chi enerjisi kullanan, bozulmuş yaratıkların bulunacağı instance içerisinde Sha isimli bir Boss olacağı da eklenmiş durumda. Son olarak açıklanan Vale of Eternal Blossoms ve Townlong Steppes hakkında ise isimleri dışında herhangi bir bilgi edinmiş durumda değiliz.