Anasayfa Haber Konica Minolta Türkiye Distribütörü Transteknik Teknoloji A.Ş’yi Satın Alıyor

Konica Minolta Türkiye Distribütörü Transteknik Teknoloji A.Ş’yi Satın Alıyor

Konica Minolta Türkiye distribütörü “Transteknik Teknoloji A.Ş.” nin satın alındığını duyurdu. İstanbul merkezli IT, printer ve ofis teknolojileri distribütörü Transteknik Teknoloji A.Ş. Konica Minolta’nın tamamına sahip olduğu iştiraki haline geliyor. Şirket’in ilgili mevzuat sürecinin tamamlanmasının ardından “Konica Minolta Business Teknoloji Turkey A.Ş” ticari ünvanı ile faaliyetlerini sürdürmesinin tasarlandığı belirtildi.

1970 yılında kurulan ve Konica Minolta ile uzun yıllara dayalı iş ilişkisi bulunan Transteknik Teknoloji A.Ş., Türkiye’deki IT ve ofis sistemleri ekipmanlarının büyük üreticilerinin gelenekselleşmiş temsilcisidir.1970 yılında Türkiye pazarına ilk fotokopi makinasını ithal eden Transteknik Teknoloji Konica Minolta ofis ürünlerinin Türkiye distribütörüdür. IT ekipmanları, yazıcılar ve ofis teknolojileri alanında on farklı uluslararası üreticiyle işbirliği içinde olan Transteknik Teknoloji, satış sonrası hizmetlerindeki kalitesi ile tanınmaktadır. Şirket güçlü iş ortakları, 3 ana dağıtıcısı ve 30 bayisi ile Türkiye genelinde güçlü bir ağa sahiptir.

Konica Minolta, Nisan ayından itibaren Transteknik Teknoloji A.Ş.’nin tamamen sahibi olacak ve “Konica Minolta Business Teknoloji Turkey A.Ş.” unvanını alacak. Transteknik Teknoloji A.Ş. Başkanı Metin İşler, “Bu girişim, büyüyen Türkiye pazarında Konica Minolta’yı çok daha tanınır hale getirmek için alınmış, her iki taraf için de son derece profesyonel bir karardır” dedi. Bu devralmada hedef, Konica Minolta’nın Türkiye’deki pozisyonunu güçlendirmek, önümüzdeki yıllarda yeni şirketin ülkedeki iş hacmini büyütmesine olanak sağlamak ve tüm diğer Avrupa ülkelerinde başardığı gibi daha geniş pazar penetrasyonuna ulaşmaktır.

Uzun soluklu ve başarılı işbirliğimiz ile ortak bir gelecek inşa edebiliriz diyen Konica Minolta Business Teknoloji Turkey Başkanı Gürsel Ak şunları dile getirdi; “Eminiz ki bu değişim güç Pazar şartlarında yeni müşterilere ulaşmamıza yardımcı olacaktır. Günümüz müşterilerinin beklentileri tüm ofis çözümlerinin mükemmel bir servis hizmetiyle, tek bir kombinasyonda sunulması yönünde değişiyor. Bu yeni şirket ile Türkiye pazarındaki müşterilere çok daha kapsamlı bir hizmet sunulabilecek.”

Konica Minolta Business Solutions Europe Başkanı Ken Osuga ise; “Türkiye Avrupa’da en hızlı büyüyen ekonomiye sahip… Şüphemiz yok ki bu devralma ile Türkiye pazarındaki aktivitelerimiz için daha güçlü bir üs kurmuş olduk. Sayın Gürsel Ak‘ın liderliğinde, iddialı büyüme ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasına yönelik Türkiye operasyonlarımızın başarıyla yürütüleceğine inanıyoruz. İş ortaklarımız ile çalışanlarımız da bu yeni ve güçlü organizasyonumuzdan fayda sağlayacaklardır.”