Anasayfa Haber Sony iF’ten Ödülleri Topladı

Sony iF’ten Ödülleri Topladı

Sony, Münih’te düzenlenen prestijli iF Uluslararası Tasarım Ödülleri töreninde, altı Altın Ödülkazanarak bugüne kadar iF’teki en büyük başarısını elde etti. Dört bin ürün arasından sadece olağanüstü tasarımı tescillenen 60 ürüne verilen ödüller, Sony’nin tasarım dünyasına damgasını vurduğunu net şekilde ortaya koyuyor. BRAVIA NX720 LED TV Serisi, Sony Tablet S Serisi, Cyber-shot DSC-TX55, alpha NEX-C3, alpha NEX-7 ve NXCAM NEX-FS100EK profesyonel kameranın aldığı iF Altın Ödülleri’nin yanı sıra IF Ürün ve İletişim Ödül kategorilerindeki başarılı uygulamalar da 15 ödüle daha layık görüldü.

Kullanıcıların içerik ile etkileşimine odaklanan nefes kesici tasarım

Giderek artan miktarda eğlence içeriğine birçok farklı şekilde ulaştığımız ve bu içerikleri kullandığımız bir dünyada, iF’in yeni Sony Tablet S için “kullanıcıların içerik ile etkileşimine odaklanan nefes kesici tasarımı”ndan ötürü Sony’i ödüllendirmesi son derece anlamlı. Büyük ekranı, hafiflik ve denge hissi yaratan ergonomik tasarımdan yararlanılması ve cihazı oturarak kullanırken daha doğal bir açı elde etmek için ekranın hafif eğimli şekilde konumlandırılması, kullanıcıların tamamıyla içeriğe odaklanmasına imkan veren, harika görünümlü bir Tablet bilgisayar ortaya çıkartıyor.

Yeni başlayanından en profesyoneline kadar her ihtiyaca uygun tasarım

Kullanıcılar, Sony Tablet S üzerinde paylaşıp keyfini sürecekleri fotoğraflar yaratmak için her türlü beceri düzeyine hitap eden, tümü de Altın Ödül sahibi bir değil, tam üç Sony dijital fotoğraf makinesinden yararlanabiliyor. Sezgisel kullanım ve anlaşılması kolay tasarımlarından ötürü iF tarafından seçilen Cyber-shot DSC-TX55, “alpha” NEX-C3 ve “alpha” NEX-7, ister yeni başlayan ister kendini geliştirmeye devam eden amatör isterse de profesyonel fotoğrafçı olsun, kullanıcıların fotoğraf makineleri ile gerçekleştirdikleri etkileşimi hesaba katıyor.

Sony Avrupa Tasarım Merkezi Direktörü Tak Kawagoi, “Sony Tasarım, ürünün şekli ile işlevi arasında gerçekten kusursuz bir entegrasyon sağlamayı amaçlıyor. Bu yaklaşımımızın, siyah parlak gövdesi ve dikkat çekici alüminyum standı ile yüksek kaliteli işlevselliği içinde barındıran NX720 LCD TV Serisi’nde vücut bulduğunu hissediyoruz. Tüm ürün kategorilerinde, ürünlerimizin sunduğu kullanım kolaylığı ve sahip olduğu zarif tasarım ile müşterilerimizin içeriği yaratması, paylaşması ve görüntülemesine imkan veren, zamanın ötesinde tasarımlar yaratmaya odaklanmamız ve uğraşlarımızın, iF tarafından takdir edilmesinden büyük bir onur duyuyoruz” diye konuştu.

iF Altın Ödüllere layık görülen Sony tasarımları

Sony Tablet S Serisi

Sony Tablet S, 23,8cm’lik (9,4 inçlik) ekranı ile Android işletim sisteminde çalışan, zengin bir eğlence cihazı. Büyük ekranı, kullanıcının çok geniş yelpazedeki hizmetlerden keyifle faydalanmasına, internette dolaşmasına ve içeriği görüntülemesine olanak tanıyor. Ağırlık merkezinin bir yana kaydırıldığı “eksantrik ağırlık merkezli” tasarımı sayesinde cihazın elde tutulduğu durumlarda, hafiflik ve denge hissi yaratılarak, uzun süreli kullanımlar daha rahat hale geliyor. Cihazın masa üzerinde tutulduğu durumlarda, ekranın hafif eğimli şekilde konumlandırılması da kullanım rahatlığını artıran bir diğer unsur olarak göze çarpıyor.

BRAVIA NX720 Serisi

NX720 LED TV, X-Reality sayesinde daha keskin görüntü kalitesi ve daha gerçekçi bir 3D deneyimi ile Sony Internet TV’de çevrimiçi imkanlardan oluşan bir dünya sunuyor. 0,7mm kalınlığındaki sertleştirilmiş cam ve siyah, parlak bir çerçeveye sahip tasarım, görüntünün tek bir siyah tabaka üzerinde yüzdüğü algısını yaratıyor. Şimdi daha da ince ve kompakt olan dahili hoparlörleri bulunan alüminyum sehpa hem bir hafiflik görüntüsü yaratıyor hem de mükemmel ses kalitesi sunuyor. Zamanın ötesinde, gelecek kuşak televizyon tasarımını yaratmak amacıyla yüksek kaliteli fonksiyonellik ve teknolojinin şık dış görünüm altında gizlendiği televizyonun performansından hiçbir şekilde ödün verilmiyor.

alpha NEX-C3 Kompakt Fotoğraf Makinesi

Tasarım, değiştirilebilir lenslerin kullanımı sayesinde gelişmiş fotoğraf makinelerinin özelliklerini dikkate alarak kullanıcının bundan önce mümkün olmayan detayda fotoğraf ve video görüntüleri çekmesine imkan veriyor. Tasarım, akan yüzeylerde el ile bütünleşmeyi sağlamak üzere kıvrılıp bükülen bir kavrama formunu bünyesine katarak, kullanıcıların fotoğraf makinesi ile etkileşimini dikkate alıyor. Bu tasarım, fotoğraf makinesini sınıfındaki diğer cihazlardan ayıran bir ilerleme hissi yaratıyor.

alpha NEX-7 Kompakt Fotoğraf Makinesi

Bu yeni kuşak aynasız değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi, çok sayıdaki yüksek kaliteli fonksiyonuna rağmen son derece sade bir tasarıma sahip. Efektlerin üç eksenli kontrolüne imkan veren kullanıcı ara yüzünün çoklu fonksiyonları, özgün ama ölçülü bir tarzla üst paneldeki iki kadrana ve arka paneldeki bir çarka yerleştiriliyor. Kullanıcılar eşi görülmemiş bir düzeyde sezgisel kullanım ve açıklık hissi yaşıyor. Gelişmiş kullanıcı ara yüzü, fonksiyonların, fotoğraf makinesinin gövdesi üzerinde asgari düzeyde gösterilmesini sağlayarak vurguladığı düz ve basit yapı ile standart fotoğraf makinelerindeki “gelişmiş fonksiyonlar = karmaşık dış özellikler” denklemini yıkmayı başarıyor.

NXCAM NEX-FS100EK

Sony, iki değerli varlığı olan yüksek çözünürlüklü fotoğraf sunan alpha serisi ile NXCAM profesyonel video kamera serisini birleştirerek, ideal modüler tasarımlı kayıt özelliği olan kamerayı sunuyor. NEX-FS100E, reklam ve müzik video kliplerinde ideal filmlerin yanı sıra örneğin düşük bütçeli dramalardaki aksiyon sahnelerini de çekmek üzere özellikle tasarlanan “Exmor” Super 35 CMOS Sensör ile donatıldı.

iF Ürün Ödülleri’ne layık görülen Sony tasarımları

  • Tablet P

  • BRAVIA EX420 Serisi

  • DAV-SZ1000W DVD Ev Sineması Sistemi

  • BDV-L800 BD Ev Sineması Sistemi

  • Handycam HDR-TD10 3D Video Kamera

  • SLT-A77 Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisine sahip Fotoğraf Makinesi

  • Cyber-shot DSC-J10 Fotoğraf Makinesi

  • SRS-BTV25 Kişisel Yuva Sistemi

  • ICD-SX712/SX712D IC Kayıt Cihazı

  • RDP-XA700iP/X500iP Kişisel Ses Yuva Sistemi

  • HMZ-T1 Kişisel 3D Görüntüleyici

  • VAIO S Serisi

  • VAIO Z Serisi

  • VAIO L Serisi

  • WALKMAN W Serisi MP3 Çalar

iF İletişim Ödülleri’ne layık görülen Sony tasarımı

  • alphaNEX-C3 Kullanıcı Arayüzü