Anasayfa Haber Hercule 2014’ten Sonra Piyasada Olacak

Hercule 2014’ten Sonra Piyasada Olacak

Bir Fransız firması olan RB3D’nin başta Savunma Bakanlığı olmak üzere bir çok kuruluşla ortak olarak geliştirdiği Hercule projesi yakında piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Robotik endüstrisinde “yardımcı robot” olarak adlandırılan cihaz, aslında benzersiz değil. Toyota gibi firmaların da giyilebilir “dış-iskelet” prototipleri mevcut, ancak Hercule çoğu modele göre çok daha gelişmiş sayılıyor.

Tamamen elektrikli olan sistemi kullanmak için hiçbir ön eğitim gerekmiyor. Cihaz kendisini giyenin hareketlerini algılayıp, buna göre çalışıyor. Bir şarj ile yaklaşık olarak 20 kilometre yürüyüş yapabilen cihaz, kullanıcının 100 kiloluk yükleri rahatça taşıyabilmesine imkan tanıyor. Her ne kadar 20 kilometre çok uzun bir menzil olmasa da, hangar ya da hastane gibi belirli bir alan içinde ağır yükleri taşımakla görevli olan kişilerin işini rahatça görebiliyor.

Sistemin fiyatı hakkında henüz bir bilgi yok, ancak askeri ve sivil uygulamalar için şimdiden büyük ilgi gördüğü söyleniyor. RB3D bu modeli 2014 yılında resmen piyasaya sürmeyi hedefliyor.