Anasayfa Haber HP’den Yeni Eğitim ve Destek Programı

HP’den Yeni Eğitim ve Destek Programı

HP

HP, çözüm ortaklarının bulut bilişim ile hizmetlerden elde ettiği geliri arttırarak kurumların buluta geçmesini hızlandıran yeni program ve çözümlerini duyurdu.

HP’nin 2012 Küresel Çözüm Ortağı Konferansı’nda duyurulan yeni HP PartnerONE bulut uzmanlık ve işbirliği programları ile genişletilmiş HP ServiceONE, çözüm ortaklarının satışlarını arttırıyor ve kurumların yeni teknolojilere geçişini kolaylaştırıyor.

Bulut bilişim pazarının 2013 yılında 143 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu da çözüm ortaklarına yeni iş fırsatları sunuyor. HP’nin yaptırdığı bağımsız bir araştırmaya göre çözüm ortakları yazılımla hizmetleri birleştiren, diğer firmalarla işbirliğini arttıran ve farklı iş modellerini destekleyecek esneklikte olan kapsamlı bulut çözümleri istiyor.

HP, Kurumsal Sunucular, Depolama ve Network’te Kanal Pazarlama’sından sorumlu Başkan Yardımcısı Kirsten McCrabb HP’nin yeni programlarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Çözüm ortaklarımızın bulut ve hizmetler alanındaki fırsatlarından faydalanabilmesi için, iş stratejilerine uygun programlara ihtiyacı var. HP olarak geçtiğim yıl çözüm ortaklarımızın pazarı büyütmesini ve daha fazla iş yapmasını sağlayacak programlara 1 milyar doların üstünde yatırım yaptık.”

Genişletilmiş HP bulut programları

Yeni HP PartnerONE ve HP ServiceOne programları HP’nin karma bulut yaklaşımı çerçevesinde çözüm ortaklarının müşterilerine en gelişmiş bulut bilişim çözümleri sunmasına imkan veriyor. Bu programlar çözüm ortaklarının uzmanlık ve yatırım seviyesine uygun farklı iş modellerini destekliyor.

ABD’de, New Jersey merkezli HP çözüm ortağı SHI’ın BT direktörü Henry Fastert bu ihtiyacı şöyle açıklıyor: “Kurumlar bulut bilişimi hızla BT stratejilerine entegre etmek istiyor. Bu bağlamda HP’nin çözüm ortağı programları ve portföyü bize yeni iş fırsatları yarattı ve bulut bilişim hizmetleriyle çözümlerini müşterilerimize en kısa sürede sunarak liderliği yakalamamızı sağladı.”

HP’nin çözüm ortakları için geliştirdiği yeni bulut programları şu şekilde sıralanıyor:

HP PartnerONE programı kapsamında HP Bulut Kurulum Uzmanı adıyla yeni bir uzmanlık kategorisi geliştirildi. Bu kapsamda çözüm ortaklarına bulut altyapısı, yazılım ve hizmetler, HP Bulut Mükemmeliyet Merkezi demo programı gibi alanlarda eğitim veriliyor. HP’nin dünya çapında bu konuda 100’den fazla çözüm ortağı mükemmeliyet merkezi bulunuyor.
HP Interchange HP’nin çözüm ortakları arasında işbirliğini güçlendirmek için kurduğu yeni bir sosyal ağ. HP Interchange kurumlara tam kapsamlı çözümler sunmak için bulut bilişim çözümlerinin tasarımı ve kurulumunda çözüm ortakları arasında işbirliğini güçlendiriyor. Örneğin müşterisinin yazılım ihtiyacını gidermek isteyen, ancak bu alanda uzmanlaşmamış olan bir HP çözüm ortağı söz konusu portal ile yazılım konusunda uzmanlaşan başka bir HP çözüm ortağından destek alabiliyor.

HP ayrıca çözüm ortaklarının HP CloudAgile hizmet sağlayıcıları için satış fırsatları yaratmasına yönelik olarak finansal teşvik de sunuyor. Böylece çözüm ortakları sahip oldukları bulut portföyünü genişleterek iş geliştirmeyi hızlandırabiliyor. Ayrıca çözüm ortakları da birer hizmet sağlayıcı olarak HP CloudAgile programına katılabiliyor.

HP ServiceONE çözüm ortağı desteği

HP ServiceONE programı belirli çözüm ortaklarının hızla büyüyen depolama pazarına girerek karını arttırması için yeni bir depolama destek modeli sunuyor. HP ServiceONE çözüm ortaklarının depolama alanında kendi hizmetlerini HP desteğiyle müşterilerine sunmasına olanak sağlıyor.

Çözüm ortaklarının satış/pazarlama gücünü arttırmak için sektörde üç farklı modeli birleştiren tek programı olan HP ServiceONE, HP çözümlerini kurumlara 3 şekilde sunuyor. Çözüm ortakları HP hizmetlerini kurumlara HP dağıtım desteğiyle satabiliyor. Bunun dışında HP hizmetlerini kurumlara kendi sunabiliyor veya çözüm ortağı olarak kendi hizmet markalarını HP’nin teknoloji standartları ve teknik desteğiyle sunabiliyor.

HP Danışmanlık Hizmetleri Paketi

HP Danışmanlık Hizmetleri Paketi çözüm ortaklarının müşterilerine özel ekip yatırımı yapmaları gereken BT projelerinde danışmanlık hizmeti de sunarak gelirini arttırmasını sağlıyor.

Uygulama takvimi

HP PartnerONE Bulut Kurulum Uzmanlığı programı 1 Kasım 2012’de başlayacak. Bunun için gereken eğitimler çözüm ortaklarına sunulmaya başlamış bulunuyor. HP ServiceONE Çözüm Ortağı Destek Programı seçkin çözüm ortaklarına Mart 2012’de sunulacak ve yılsonunda tüm çözüm ortaklarına açılacak. HP Danışmanlık Hizmetleri Paketi ise dünya çapında uygulamaya girmiş bulunuyor.

Kaynaklar: HP kurum içi analiz.
HP Araştırması “Reseller Cloud Strategies,” 10 Ocak 2012.