Anasayfa Haber Robotların Çağı Başladı Bile…

Robotların Çağı Başladı Bile…

Japonya’dan gelen yeni robot çalışması insanları hayrete düşürdü. İşte en gerçekçi robot…

Tokyo’da bulunan Takashimaya adında ki bir alışveriş merkezi, Osaka Üniversitesinde ders veren Dr. Hiroshi Ishiguro ile birlikte teknolojik gelişmede büyük bir adım atmış bulundular. Takashimaya firması sevgililer gününde, müşterilerinin dikkatini çekebilecek bir android modellemesi için Dr. Hiroshi’ye başvurdu. Aslında araştırma geliştirme departmanında görevli olan ve reklam amacı gütmeyen çalışmalar yapan Dr. Hiroshi’nin bu ortaklığa sıcak bakmasıyla ortaya gelecekten gelmiş bir görüntü oluştu.

Geminoid adını verdiği Andriod robot sistemini kullanarak tasarladığı ürün Tokyo’ da ki alışveriş merkezinde sergilenmeye başlandı. 60’tan fazla ifadeye sahip olan dişi android, müşterilerin tepkilerine karşılık verebilecek bir yapay zeka ile donatılmış. Kapalı bir camekan içerisinde elinde ki telefonuyla, kaybolmuş müşterilere yol tarifi de yapabiliyor. Şu an için oldukça yavaş hareketleri ve tepkileri olsa; “Geleceğin alışveriş merkezlerinde, müşterilere yardımcı olabilecek böyle robotların olabileceğini hayal ediyorum. ” açıklamasını yapan Dr. Hiroshi Ishiguro, çalışmalarına devam edeceğinin haberini de vermiş oluyor.

Resimde görüldüğü üzere oldukça ilgi çekici bir başarı. Gelecekten bir sahne kopup önümüze konmuş gibi, bu tür başarılı çalışmaların devamında bir gün robotlarla insanları ayırt edip edemeyeceğimizi merak ediyoruz…