Anasayfa Haber Android Uygulamaları Daha Pahalı

Android Uygulamaları Daha Pahalı

Apple iOS ve Google Android kıyaslandığında hangisi daha pahalı dersiniz? Geliştiriciler açısından bir bakın ve de rakamlara siz de şaşırın!

Apple iOS ve Google Android işletim sistemleri arasındaki rekabette kazanan Android oluyor. Her gün daha fazla ve daha çeşitli Android cep telefonu kullanıcıların hayatına giriyor. Apple’ın pahalı iPhone’ları yanında hem üst düzey pahalı Android cep telefonları, hem de ucuz modeller geniş bir yelpazede farklı tüketicilere hitap ediyor.

Ancak yapılan araştırmalara göre iş uygulama satın almaya geldiğinde iş değişiyor. Android uygulamalarının ortalama fiyatlarının iOS uygulamalarının üzerinde hatta 2.5 kat üzerinde olması dikkati çekiyor. Apple uygulamaları çok büyük miktarlarda satılırken, Android’de ücretsiz uygulama çokluğu yüzünden ücretli uygulamalar daha az satılıyor. Bu yüzden Android uygulamalarının ortalama fiyatları daha yüksek.

Canalys’in ABD’de yaptığı araştırmaya göre Apple App Store üzerinde en tepedeki 100 ücretli uygulamanın fiyatı toplam 147 dolar. Android Store’da en çok satan 100 uygulamanın toplam fiyatı ise 374 dolar. Apple App Store’daki Top 100 uygulamanın 82 tanesi 0.99 dolar, Android Market’teki Top 100 uygulamanın ise 22 tanesi 0.99 dolar fiyat etiketine sahip.

Elbette bu fiyat kıyaslamasına karşın şu soruyu sormak gerekiyor, Apple ve Android kullanıcıları uygulamalar için aylık ne kadar harcıyorlar? Bu konuda bir araştırmayla tekrar karşınızda olacağız.