Anasayfa Haber Apple Şarjları Değişecek!

Apple Şarjları Değişecek!

“iPhone şarjı olan var mı?” Apple, iPhone’u hayatımıza soktuğundan bu yana ofislerde ya da kafelerde duymaktan sıkıldığımız bu sözler tarihe karışacak…

Apple cihazlarının kendi standardı olan 30 pinlik bağlantısı sayesinde sayısız aksesuar satıldı. Diğer markaların çok üzerinde fiyatlarla satılan bu aksesuarlar sadece Apple’ın kasalarını değil, diğer pek çok teknolojik ürün ve yan ürün gibi evleri, ofisleri ve araçları doldurdu. Peki işler böyle iyi giderken neden Apple bağlantı standardını değiştirsin değil mi?

İşin aslı şu ki Apple zaten bu bağlantıyı değiştirmek zorunda kalacak. Avrupa Birliği sayısız elektronik cihazdaki şarj uçlarının ve veri bağlantılarının oluşturduğu teknolojik çöplükten bunaldığı için micro USB girişini standart hale getirmek istiyor. İstemekle de kalmayıp önümüzdeki yıllar için bunu zorunlu tutuyor. Zaten Samsung gibi markaların cep telefonlarında uzun süredir micro USB şarj ve veri bağlantısının standart hale geldiğini farketmiş olabilirsiniz. Sonuçta Apple da bu duruma karşı gelemeyerek değişiklik yapmak zorunda.

Zorululuk sadece standartlara uymak için değil, yeni iPhone’da 4G internet bağlantısını sağlamak için yer gerekiyor. 30 pinlik bağlantı da çok yer kaplıyor. Ayrıca Apple bir süredir cihazları arasındaki kablosuz bağlantıyı güçlendiriyor. Sonuçta ortada resmi bir açıklama olmamasına karşın Apple’ın ufkunda micro USB ve kablosuz şarj cihazları görünüyor. iPhone, iPod, iPad ve gelecekte ortaya çıkacak yeni herhangi bir iCihaz’da şarj değişmek zorunda.