Anasayfa Haber Facebook SMS’lerinizi Okuyor mu?

Facebook SMS’lerinizi Okuyor mu?

Facebook’un SMS’leri okuduğuna, hatta bu verileri reklamverenlerle paylaştığına yönelik iddialar ortalığı sallıyor. Ama mesele bununla bitmiyor! Yurtdışında gazetelerde manşetlere çıkan “Facebook SMS’lerinizi okuyor!” haberleri üzerine şirket yetkililerinden yalanmalar gecikmedi.

Bu yalanlamalara karşın gazeteciler işin peşini bırakmayarak Facebook yetkililerini soru yağmuruna tutmaktan çekinmediler. Sosyal ağ devi kullanıcılarının uygulamalarla bağlı kısa mesajlarını okuyor mu? Malum, Facebook’un kullanıcı gizliliği konusunda karnesinde hiç de iyi notlar yok… Bunun sonucunda ortaya çıkan manzara karışık, açıklamaya göre Facebook SMS’lere erişmediğini ifade ediyor ve iddiaları reddediyor. Bununla birlikte SMS’lere erişme izninin bazı uygulamaların testi için gerektiğini söylüyor. Yani teknik olarak bu imkan var, ancak bu verilerin Facebook yetkilileri tarafından kötü amaçla kullanıldığına yönelik bir kanıt yok.

Sonuçta Facebook SMS’leri okusa da okumasa da pek bir önemi yok. Her türlü kişisel veri ve fotoğrafı, yazışmayı sunucularında asla silmeden tutan sosyal ağ devi zaten hakkımızda bilinebilecek her şeyi biliyor. Bu verilerin kötü amaçla kullanılmayacağına yönelik de söz veriyor. Öte yandan malum, Facebook bir ABD şirketi ve her ABD şirketi gibi Patriot Act, yani Vatanseverlik Yasası gereğince devletin istediği her bilgiyi vermek zorunda. Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış…