Anasayfa Haber Tek Jeton Oyunseverlerle TRT Okul’da Buluşuyor!

Tek Jeton Oyunseverlerle TRT Okul’da Buluşuyor!

Türkiye’nin “tek” oyun programı Tek Jeton, TRT Okul ekranlarında sizlerle! İşte en ilgi çekici oyunların inceleneceği, çok özel ve eğlenceli dosya konularının yer alacağı programın detayları… 

Bilgisayar oyunları dünyası TRT Okul ekranlarında 2 Mart’tan itibaren Cuma geceleri saat 22:30’da izleyicilerle buluşuyor. En ilgi çekici oyunların inceleneceği, çok özel ve eğlenceli dosya konularının yer alacağı Tek Jeton, Türkiye’nin “tek” oyun programı olma özelliğini de taşıyor.

TRT Okul eğlence programlarına Tek Jeton ile bir yenisini ekliyor. Bilgisayar, konsol ve mobil oyunlarının konu alındığı Tek Jeton, Burak Aydoğan ve Tolgay Karabulut’un sunuculuğunda, Bora Eriş’in seslendirmeleriyle Cuma geceleri saat 22:30’da ekranlardaki yerini alıyor.

Tek Jeton’da, piyasaya çıkan en ilgi çekici oyunlar iyi ve kötü yönleriyle masaya yatırılırken, en eğlenceli dosya konularıyla da oyunlara hayatının bir dönemi temas etmiş herkesi ekran başına topluyor. Oyun dünyasından önemli isimler ve bilgisayar oyunlarından vazgeçemeyen ünlüler programa konuk olarak katılıyor. En etkileyici oyun fragmanları, haftanın en çok satanları ve oyunlarla ilgili parodiler de programın içeriğindeki yerini alıyor.

Tek Jeton programının temel amacı, müzikten sonra dünyanın en büyük ikinci eğlence sektörü konumundaki bilgisayar ve konsol oyunları dünyasındaki yenilikleri herkesin rahatlıkla anlayabileceği bir dilde izleyiciye aktarabilmek. Oyun tüketiminde hem yaş anlamındaki gerekli sosyal bilinci oluşturmak hem de sosyalleşmenin arka plana atılmasını engellemek.

Burak Aydoğan Kimdir?

2003 yılında Akşam Gazetesi ve Platin dergisinde bilişim muhabiri olarak kariyerine başladı. Bu sırada Teknoloji Televizyonu’nda “Kapanış Sayfası”nı hazırlayıp sundu. Ceptest dergisinde Yazı İşleri Müdürlüğü, T3 dergisinde test editörlüğü görevlerinin ardından, Digiturk S’nek TV’ye transfer oldu. Bir teknoloji programı olan Zamazingo ve oyun programı olan Zingoyun’u hazırlayıp, sundu. Yine aynı kanaldaki VideoGAK ve Best Of gibi programların yapımcılığını üstlendi. 2010 senesinde MTV Türkiye ekranlarındaki Multiplayer programında sunuculuk yaptı. 2011 başında TekJeton’un kurucu ortaklarından biri oldu ve genel koordinatörlüğünü yapmakta.

Tolgay Karabulut Kimdir?

Teknoloji kariyerine T3 Türkiye’de başladı. Ardından Stuff Türkiye’de önce Test Editörü ardından da Yazı İşleri Müdürü görevlerini üstlendi. 2011 Ocak ayında mevcut işini devredip TekJeton’un kurucu ortaklarından biri ve pazarlama direktörü olarak uzmanlık alanını oyunlar üzerine yoğunlaştırdı. O dönemden beri bulunduğu mecralarda, ağırlıklı olarak oyunlarla ve teknolojiyle ilgili yazılara yer veriyor. Stuff Türkiye ve Akşam Gazetesinde düzenli olarak yazıları yayınlanıyor.

Bora Eriş Kimdir?

2005’ten 2010 sonuna kadar Autocar dergisinde tam zamanlı görev aldı. Şu anda Autocar dahil olmak üzere TopGear ve FHM gibi dergilerde yazıları yayınlanıyor. TekJeton’un kurucu ortaklarından biri ve içerik direktörü. Ayrıca High Score programının tüm içeriğini hazırladı ve seslendirmeleri yaptı.