Anasayfa Haber Elektronik Çöp Kutuları Londra’yı Sardı!

Elektronik Çöp Kutuları Londra’yı Sardı!

Çevreye duyarlı Elektronik Çöp Kutuları İngiltere’de sokaklarda…

Bu yaz 2012 Olimpiyatları, İngiltere Londra’da gerçekleşecek. İngilizler bu işi oldukça ciddiye almaktalar. Her olimpiyat oyunu, gittiği ülkeye prestij olduğu kadar sorunlar da getirmiştir. Ülkeye, dünyanın dört bir yanından insanların geleceği barizdir. Bu kadar insanın gelmesi elbette İngiliz ekonomisine katkı sağladığı gibi, zararı da olacaktır.

İngilizler, çöplerin artacağı düşüncesi ile bir projeye başlamış bulunuyor. Şehrin kötü bir görüntüye sebebiyet vermemesi için, adım başı bu yeni cihazlardan konulacak. Oldukça çevreci olan bu alet sayesinde senelik 165 ton geri dönüşüm yapılacak, hem de kent pislik içinde kalmaktan kurtulacak. Ayrıca anlaşmalı kuruluşlar, Bloomberg News, Time Out ve London Stock Exchange gibi tanınmış medya kuruluşlarının, son dakika haberleri de çöp kutusunun iki tarafına yerleştirilmiş olan LCD ekranlarından da yayınlanabilecek.

Cihazlardan 25 bin tanesi şehir içine serpiştirilmiş durumda. Güncel haberleri, yol tariflerini, borsa durumunu öğrenmek isteyenlerin hizmetine sunulan yeni Çöp Kutusu sayısının, yaz sonuna kadar 200 bine  çıkarılması bekleniyor. Bilim-kurgu filmlerinden görmeye alıştığımız “her şeyin” üzerindeki ekranlı reklam ve haber nesneleri de böylece artık gerçekleşiyor.