Anasayfa Haber Video: Windows Phone için Hologramla Görüşme!

Video: Windows Phone için Hologramla Görüşme!

Microsoft’un hologram çalışmaları sonunda meyve veriyor. İşte teknoloji devinin Holoreflector isimli projesi…

George Lucas’ın Star Wars serisini  izleyenler bilirler, Leia’nın o unutulmaz “Help me Obi-Wan Kenobi! You are my only hope” (Yardım et bana Obi-Wan Kenobi! Sen benim tek umudumsun) serzenişi tüm hayranların aklına kazınmıştır. O sahnede Prenses Leia, kendi görüntüsünü bir robot (R2-D2) sayesinde kaydetmiş ve 3 boyutlu hologram şeklinde bir mesaj olarak göndermeyi başarmıştır.

Buna benzer görüntüler tabii ki pek çok bilim-kurgu filminde ya da oyununda yer aldı. Bu tür sahnelerinsanın hayalgücünün ne kadar yaratıcı olabileceğini gözler önüne sermişti. Microsoft şirketi buna benzer bir çalışmayı, Microsoft TechForum 2012’de halka duyurdu. Şirket Hologram yerine Holoflector adını verdiği çalışma için oldukça vakit ayırdığını ve emek sarfettiğini vurguluyor.

Görüntüyü kaydeden, Xbox 360 için de geliştirilen, Kinect görüntüyü yakalayarak bunu LCD ekrana gönderiyor. Kişi ile LCD arasında kalan yarı-saydam ayna ise bu görüntünün hologram için oluşturulan bilgisayar modeliyle bir bakışta kıyaslanmasını sağlıyor. Çalışmadan sorumlu Andy WilsonYaptığımız çalışma daha çok gerçek görüntüyü grafiğe çevirmek ya da bunu yansıtmak. Bu çalışma içerisinde kullanacağımız Windows Phone arayıcılığıyla işlemi bir adım öteye taşıyacağız ve kişisel kullanımda devrim yaratacak bir çalışma sunacağız” açıklamasında bulundu.

Yani amaç Microsoft Windows Phone işletim sistemi kullanan akıllı cep telefonlarının kullanıcının avucunda bir hologram oluşturması ve holografik görüşme yapabilmek. Şu an görüntüde ufak bir gecikme var ama bu sorunun da halledilmesi için çalışılıyor. Birkaç yıl içerisinde cep telefonlarımızda Kinect benzeri algılayıcılar ve holografik projektörler ile 3G görüntülü değil, 3D holografik görüşmeler yapabilmemizin önü açılıyor.