Anasayfa Haber Apple Siri’ye Karşı Google Assistant

Apple Siri’ye Karşı Google Assistant

iPhone 4S ile birlikte gelen Siri, Apple’In direkt olarak Google ile rekabet eden bir ürünü olarak dikkat çekti. Ses ile çalışan Siri kullanıcılara en yakındaki çilingiri bulmalarında ya da sorularına yanıt almalarında yardımcı oluyor. Siri bir arama arayüzü ve cep telefonu kullanma arayüzü görevi görüyor. Google’ın en önemli işi olan arama motoruna yakınlaşan özellikleriyle Siri bir tehdit.

Google da Apple Siri’ye karşılık olarak Google Assistant üzerinde çalıştığını duyurdu. Android cep telefonlarında hali hazırda mevcut bulunan sesle arama teknolojilerini geliştirmeye hız veren arama devi bu uygulamada farklı hedeflere sahip.

Siri’nin aksine Google Assistant üçüncü parti uygulama geliştiricilere açık olacak. Bu sayede Google’ın sunacağı özelliklerden daha fazlası, daha hızlı bir şekilde kullanıma girecek. Google kişisel verileri kullanarak kullanıcılarına kişisel bir sekreter sunmayı hedefliyor. Arama motoru gibi durmayan sonuçlar sunmak ve kişisel-sosyal işlerde yardımcı olmak Google Assistant’ın hedefleri içerisinde yer alıyor. Google yeni uygulamasının bir arama değil, iş yapma aracı olduğunu söylüyor. Google Assistant’ın 2012 sonunda kullanıcılara sunulması bekleniyor.