Anasayfa Haber Sony’den Move.me!

Sony’den Move.me!

Sony’nin ilk olarak ABD’de piyasaya sürdüğü ve şimdi tüm Avrupa ülkelerinin kullanımına sunduğu PlayStation Move platformunda çalışan Move.me teknolojisi ortaya çıktı…

Sony, Move.me’nin lansmanı ile akademi dünyası, araştırmacılar ve bilgisayar programcılığını hobi haline getirenleri desteklemek için attığı en son adımı duyurdu. PlayStation® Move platformunda yazılım geliştirmeyi daha da kolaylaştırmak üzere tasarlanan bu yeni yazılım geliştirme aracı, Avrupa ülkelerinde indirilebiliyor.

İlk önce sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasaya sürülen ve özellikle akademik kurumlar için tasarlanan Move.me, geleneksel oyun anlayışının ötesine geçen uygulamaların yaratılmasına olanak tanıyor. Özellikle Move platformunu genişleten Move.me, PlayStation® Move’u bir giriş birimi olarak kullanarak kişisel bilgisayarlar üzerinde oyun ve oyun dışı konseptlerin hızlı prototiplerinin oluşturulmasını kolaylaştırıyor. Yazılım, Move hareket kontrol cihazının geleneksel oyun anlayışlarının ötesine geçen daha geniş deneyimler yaşanması ve fikirler üretilmesinde kullanımına imkan vererek, daha gelişmiş, yenilikçi araştırmalara giden kapıyı da aralıyor.

“Hayal gücünün sınırlarını zorlayacak heyecan verici gelişmeler bekliyoruz”

Move.me yazılımının Kuzey Amerika’nın birçok üniversitesinde en ileri fizik tedavi ve yaratıcı tasarım projelerinde kullanıldığını vurgulayan Sony Akademik Gelişim ve Ortaklıklar Bölüm Başkanı Maria Stukoff, “Bugün artık daha geniş bir coğrafyaya yaydığımız Move.me yazılımıyla daha nelerin yapılabileceğini görmek için sabırsızlanıyoruz. Avrupa’nın her yerinde, akademi dünyası için halihazırda bir BETA deneme sürümü yolda. Bu yıl içinde gerçekten hayal gücünün sınırlarını zorlayacak heyecan verici gelişmeler bekliyoruz.”

PlayStation meraklısı yeni kuşak oyun geliştiricilerin becerilerini daha da artırmalarını desteklemek üzere tasarlanan Move.me’nin tanıtımı, Sony’nin akademi dünyası ile birlikte yürüttüğü çok sayıdaki çalışmadan sadece biri.

Move.me uygulamasını iş başında görmek için http://www.viddler.com/explore/sceablog/videos/1989/ ve http://eu.playstation.com/moveme adreslerini ziyaret edebilir, daha fazla bilgi almak için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.