Anasayfa Mobil Root Etmekten Çekinmeyin!

Root Etmekten Çekinmeyin!

Root etmeyin yoksa başınız yanar diyenlerden siz sıkılmadınız mı? Kurcalama, öğrenme, kork diyenlerin aksine biz neden cep telefonunuzu root etmelisiniz açıklıyoruz…

Anlamakta güçlük çektiğim bazı konular var. Windows Vista ile gelen bilgisayarımıza hepimiz Windows 7 kurmadık mı? Hatta üstüne yetmedi, bazılarımız o Windows’u da bir şekilde yasadışı olarak aktive etmedi mi?

Şimdi benzer durum Android dünyasında mevcut. 2.2 yüklü telefonunu 2.3 sürümüne güncellemeye korkan, hatta bırakın güncellemeyi, cihazı root etmekten çekinen bireyler görüyorum.

Yabancı ülkelerde Hacker’lar bir şey başardıklarında onları takdir etmeyi biliyoruz ama nedense biz hep kendimize köstek olmakla meşgulüz. “Sakın root etme! Garantisi biter.” E biterse UnRoot edip garantiyi geri getirirsin! Bundan kolay bir şey mi var?

PlayStation 3’ün Hacklenmesi

PlayStation 3’ün üç yıl boyunca hacklenmesini engelleyen şeyin ne olduğunu biliyor musunuz? İnanmayacaksınız ama lanet olası ön yargılar! Sony, PS3’ün güvenliğini o kadar şişirdi ki, hacker’lar cihaza biraz bakıp bir daha kurcalamaz oldular. Ancak bazı gruplar Linux altında grafik çekirdeğine erişebildi, fakat onlar da ileriye gidemediler.

Ta ki 21 yaşındaki Geohot sahneye çıkıp PS3’e donanımsal yoldan saldırana kadar. Cihazın RAM’lerinde ECC koruması olmaması sayesinde Geohot PS3’ü beş haftada devirdi. An be an takip ettiğim hack esnasında cihazı daha önce hacklemeye çalışıp başarısız olan diğer hacker’lar Geohot’ı caydırmaya çalıştırdılar. Ama George Hotz bu caydırmalara farklı yöntemler deneyerek cevap verdi.

PS3 hacklendikten sonra kaynak kodları incelenmeye başlandı ve cihazın aslında tam bir güvenlik şakasından ibaret olduğu ortaya çıktı.

Demem şu ki insanlar PS3’ü hackliyor, XBOX 360 için Reset Glitch Hack geliştiriyor ama siz daha lanet olası telefonunuzu root etmekten acizsiniz! Telefonda Linux çalışıyor! Açın kurcalayın, kodlarına bakın! Bu cihaz nasıl çalışıyor, hiç mi merak etmiyorsunuz? Ben 5000 TL’lik televizyonumu parçalarına ayırdım. Sırf içinde Linux var diye! Yine aynı şekilde Samsung TV’leri hackleyip cihaza sahip olmadığı yetenekler kazandıran bir Türk var aramızda!

Bu kadar korkak olmayın. Yoksa hayatınız boyunca size dayatılan teknolojileri kullanmaya mahkumsunuz! Kalıpların dışına çıkın biraz! Şu cebinizdeki Android telefonu bi root edin. Cihazın gerçek yöneticisi siz olun, root haklarını ele geçirin! Custom ROM yükleyin! Brick edin, nasıl kurtaracağınızı araştırın! Lanet olsun bu kadar korkak olmayın. Madem Android’e hak ettiği değeri vermeyecektiniz neden gidip bir iPhone almadınız! Masada güzel duruyor, hakkını vermek lazım…