Anasayfa Haber Android Market’in Yeni Yüzü Google Play’e Merhaba Deyin!

Android Market’in Yeni Yüzü Google Play’e Merhaba Deyin!

Google Play

Başta Android uygulamaları merkezi olan Market gün geçtikçe eklenen yeni medya tipleriyle olan gelişimini sonunda yeni bir isimle taçlandırdı.

Google PlayDünya arama devi Google, Android Market’i ilk uygulamaya soktuğunda iTunes App Store‘dan çok daha fazlası değildi. Ancak zaman ilerledikçe içerik yalnızca uygulamalar olmaktan çıkarak kitap, film ve sonunda Apple’a nispet yaparcasına müzik de içermeye başladı. Bütün bu yenilikler sevindiriciydi -en azından lisans sorunu olmaksızın tüm bu içeriğe ulaşabilen ülkelerde yaşayanlar için- ancak bu muazzam içeriğin yalnızca Android için erişilebilir olduğu yanılgısı hem kullanıcılar, hem de Google’ın potansiyel kârı için zararlıydı. Bu düzeni değiştirmek için artık hepsi Google Play adıyla aramızda.

play.google.com adresinden erişilebilen yeni markette görsel birkaç değişiklik dışında her şey alıştığımız gibi. Türkiye’den bağlanan bizler içinse sadece uygulamalar mevcut; kitap, film ve müzik gibi içerikleri ne yazık ki göremiyoruz bile. Google’ın mekanik ve şirin bir reklam filmiyle tanıttığı bu değişikliği kutlamak için yaptığı bir haftalık indirimler silsilesinden de ne yazık ki yararlanamıyoruz. Bu isim değişikliğiyle birlikte ilgili Android uygulamaları da başlarına “Play” kelimesini alarak isim değişikliğine gittiler. Android Market ise ismini bütünüyle değiştirerek “Play Store” adını aldı.

Bu değişiklikle Google’ın yeni tasarım politikasını uygulamaya koyması ve hizmetlerini merkezileştirmesi dışında hayatınızda pek bir değişiklik olacağını söyleyemeyiz. Yine de gelişmeler için gözünüzü bizden ayırmayın.