Anasayfa Haber ASUS, Intel 7 Serisi Tabanlı Anakartlarını Tanıttı

ASUS, Intel 7 Serisi Tabanlı Anakartlarını Tanıttı

Gelecek dönemde Intel® 7 serisi yonga setlerini kullanacak anakartlarını dünya çapında bir seminer ile tanıtan ASUS, anakartlarda yeni patentli teknolojilerini de sahneledi. Yüksek performans sağlamak adına Dual Intelligent Processors III ile gelen ve SMART DIGI+ güç kontrolü sunan kartlar, gelecek yeniliklere çabuk adapte olabilmek ve daha kaliteli eğlence deneyimleri için Wi-Fi GO! teknolojisini de üstünde barındırıyor. Kaliteli bir performansın olmazsa olmazlarından soğutma teknolojisine her ürününde önem veren ASUS, Fan Xpert 2 sayesinde de fan kontrollerini sağlıyor, kullanıcı dilerse ayarlarını özelleştirebiliyor.

Masaüstüne İleri Boyut Katıyor
Seminerlerde sergilenen anakartlar arasında ASUS TUF serisinden sağlamlaştırılmış SABERTOOTH Z77, microATX Maximus V GENE başta olmak üzere ASUS’un bilinen ROG segmentine ait yeni anakartlar yer aldı. Maximus V GENE, Intel® Ethernet ve ASUS GameFirst teknolojisi yoluyla daha kesintisiz ve üç boyutlu oyun oynama imkanı sunarak SupremeFX® III ses ve ağ trafik yönetimi ile beraber geliyor.
SABERTOOTH Z77 hassas soğutma ve üstün güvenilirlik için Thermal Armor özelliğini içeriyor. Bu kartlara ek olarak, ASUS 7 serisi, 4 yönlü GeForce® SLI™ ve çift Intel® Ethernet ile iş istasyonu modellerini içererek, geniş bir programlama dilimi yelpazesi ihtiyacına cevap veriyor. Multimedya odaklı ve enerji verimliliği sunan mini-ITX H77 anakartlar, HTPC’leri (Ev sineması PC’leri) yeni ASUS ve Intel® teknolojileriyle daha ileri boyuta taşıyor.

Fan Hızı ve Sesi Kullanıcının Elinde
Güç yönetimi ile enerji tasarrufu yaparken sistem performansını da arttıran yeni kartlar, TPU ya da TurboV İşleme Biriminin ve EPU ya da Enerji İşleme Biriminin öncülüğünü yapıyor. Dual Intelligent Processors III, performansı tam potansiyeline ulaştırmak adına TPU ile çalışırken, CPU iGPU ve DRAM güç kontrolünün son derece hassas ayarına imkan veren çoklu dijital voltaj kontrolleri içeren yeni SMART DIGI+ güç kontrolü temeline dayanıyor.

Yeni mimari, tüketicilere yenilik ve hazır olan en son gelişmeleri sunmak üzere bir sonraki nesil Intel® VRD 12.5 güç standartlarına göre dikkat edilerek tasarlanmış yeni anakartlar ile daha serin ve daha sessiz masaüstü PC’ler yaratıyor.

Sistemi yükseltirken, performans ve verimliliği her zaman başlıca dayanakları arasında bulunduran ASUS, anakart tasarımlarında ısı esnekliğini sağlayan Fan Xpert 2 ile soğutmayı geliştirme konusunda geliştirmelere devam ediyor. Otomatik Fan Ayarlama Modu, otomatik hız algılama ile ısı özelliklerini tespit etmek için fanları birbirinden ayrı olarak tarıyor. Özel fan hızları en uygun soğutma ve düşük gürültü dengesine ulaşmak için tek bir tıklamayla otomatik olarak ya da elle ayarlanabiliyor. Fan Xpert 2, özel fan hız kontrolleri ile gürültü seviyelerini 0dB civarına indirmek isteyen kullanıcılar için bir de Sabit RPM Modu içeriyor.

WiFiGO! ile Eğlence Masaüstünde, Masaüstü Yanında!
Eğlence odaklı tüketicilere göre tasarlanan yeni WiFi GO! teknolojisi sayesinde DLNA aktarımı gibi Wi-Fi fonksiyonları ile ev eğlencesi daha kolay hale geliyor, böylece kullanıcılar çeşitli aygıtlardan içeriğin tadını çıkarabiliyor. Uzak masaüstü fonksiyonu, taşınabilir bir sanal masaüstü yaratıp daha fazla kullanım imkanı sağlayarak, bir uzaktan kumanda gibi hareket edip bir tablet ya da akıllı telefon ile masaüstüne erişimi sağlıyor. Wi-Fi GO! aynı zamanda tüm bu özellikleri tek bir noktada tamamen bütünleştirerek PC’leri router’a dönüştürebiliyor.

Yeni Intel® 7 Serisi Yeniliklerle Geliyor
ASUS’a ait özelliklerinin yanı sıra, 7 Serisi anakartlar, PCI Express 3.0. desteklerken, Intel® Smart Respons, Intel® Smart Connect ve Intel® Rapid Start teknolojilerini de içeriyor.

[nggallery id=44]