Anasayfa Haber Merakla beklenen yeni iPad’in özellikleri duyuruldu!

Merakla beklenen yeni iPad’in özellikleri duyuruldu!

Yeni iPad
Yeni iPad

Apple severlerin merak ve ilgiyle beklediği, getireceği yenilikler üzerine sayısız tahmin yürütülen yeni tabletin özellikleri dünkü basın toplantısında duyuruldu.

Yeni iPadDünkü Apple Media Event‘te teknoloji dünyası bir kez daha yerinden oynadı. Apple’ın iPad 2 yerine geçecek yeni cihazını tanıtacağını duyurduğu toplantıda dünyanın en çok satan tabletinin özellikleri açıklandı. Apple‘ı ister sevsin ister sevmesin herkesin merakla beklediği, önümüzdeki birkaç yıl boyunca her yaştan bir sürü insan tarafından kullanılacak bu tabletin açıklanışı yine teknoloji tarihinde bir mihenk taşı oldu. Özelliklere baktığımızda pek çoğu için tatmin edici bir toplantı olduğunu da söyleyebiliriz.

Apple, ürünlerine rakip ürünlerin sahip olduğu özellikleri çok geç getirmesiyle bugüne kadar sık sık eleştirilmişti. iPhone 4S‘in 4G gibi çoğu Android telefonda standart olan bir özelliğe sahip olmaması pek çok tüketicinin tepkisini çekmişti. Ancak bu kez Apple, oyunun kurallarını kendisi koymayı seçmiş gibi gözüküyor. Uzunca zamandır beklenen 4G LTE desteği tabletin yeni sürümüyle birlikte kullanıcılarıyla kavuşacak. Ancak iPhone‘a bu özelliğin gelmesi için bir süre daha bekleyeceğiz gibi görünüyor.

Tabletin ilk göze çarpan özelliklerinden bir diğeri ise Retina ekranı. Yüksek çözünürlüklü televizyonlara bile parmak ısırtacak 2048’e 1536 piksellik çözünürlüğüyle pikselleri görebilmek için cihaza burnunuzu sokmanız gerekecek. Diğer yandan hız konusunda da yerinde saymayan tabletin işlemcisi çift çekirdekli A5 çipinden yine çift çekirdekli ancak grafik işlem konusunda öncekinin iki katı performans iddia eden A5X‘e yükseltildi. Dört çekirdekli bu grafik işlemcinin, nVidia‘nın gözdesi Tegra 3 çipini de dörde katlayacağı söyleniyor.

Tabii ki cihazın getirdiği yenilikler bunlarla kalmıyor. iSight ismiyle tanıtılan yeni arka kamerası selefinin 720p çekim kabiliyetlerinin üstüne çıkıyor ve 1080p çözünürlüklü video çekim olanağı sunuyor. Bir Android kullanıcısı değilseniz ve Android’in Wi-Fi üzerinden internet paylaşma özelliğini (hotspot) hep kıskandıysanız yine iyi haberlerimiz var. Artık Apple’ın yeni tableti de bu özellikten mahrum kalmayacak. Ancak yine Android’de olduğu gibi şebekenizin sınırlamalarına uyarak bu özellik için ekstra para ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Bu kadar güzelliğin yanında birkaç falsosu olmazsa olmaz tabii. Bütün bu özellikleri tablete boyuttan feragat etmeden sığdurmak mümkün olmamış olsa gerek, iPad 2’den birazcık daha kalın ve ağır olacak yeni tabletimiz. Tabletin diğer boyut verileri ise aynı kalacak. Değişmeyen bir diğer şey ise cihazın ismi. iPad 3, iPad HD ya da şaka yollu iPad 2S gibi bir isimle çıkması beklenen tablet herkesi şaşırtarak sadece “iPad” diye anılacak. Karışıklığı önlemek için “yeni iPad” adıyla geçen tablet, iPod örneğindeki gibi artık sayısız anılacak.

Fiyat konusunda ise tek söyleyebileceğimiz, teknolojinin yeni harikası olacak bu tabletin yine şişkin fiyatlara sahip olacağı. En ucuz modeli olan 16 GB’lık Wi-Fi modeli 500 dolardan başlayan cihaz, 16 Mart’ta satışa girecek; ancak Amerika‘dan tanıdığınız varsa şimdiden sipariş verebilir. Eğer teknolojiyi çok yakından takip etmek istemiyorsanız, iPad 2‘nin en ucuz modelini biraz daha makul olan 400 dolarlık bir fiyata temin edebilirsiniz.