Anasayfa Haber AMD Birleşik İşlemcileri Tam Gaz!

AMD Birleşik İşlemcileri Tam Gaz!

Füzyon işlemcileri kapıda.

Füzyon işlemcileri kapıda. AMD’nin birleşik işlemci/ivmelendirilmiş işlemci unitesi atağı, şekil almaya başladı. İşte yeni AMD APU’ları…

AMD’nin birleşik işlemci/ivmelendirilmiş işlemci unitesi atağı, şekil almaya başladı.  Yüksek performanslı birleşik işlemci ailesi Trinity, önümüzdeki haftalarda piyasaya sunulacak. Şu an piyasada bulunan anakartlardan AMD A75 FCH ve A68 FCH çipi tabanlı olanlarla, uyumluluk gösterecekler.

Trinity ailesi sekiz SATA 6GB/s, dört USB 3.0, on USB 2.0 ve iki USB 1.1 portu uyumluluğuna sahip olacak. Aynı zamanda RAID 0/1/5 ve 10’u destekleyecek. Ne yazık ki Trinity de crossfire özelliği şu an mevcut değil.

Geliştirme aşamasını sonlarında olan çekiderkli Trinity çipleri, bu yılın sonuna doğru piyasada olacak. Son işlem hızları hala belli olmasa da, performanslarına dair yaklaşık bilgi mevcut.

A6 5400K kodlu Trinity çipi, HD7560D grafikleri sağlayacak ve DirectX 11 destekleyecek. Daha işlemci kısmı daha yavaş olan A4 5300 kodlu çip daha gelişmiş HD 7580D grafikleri sağlayacak. İki çipin de güç tüketini 65 Watt olarak belirlenmiş durumda, dolayısıyla bu çipleri sadece masaüstü makinalarda göreceğiz.

AMD yılbaşından beri  Trinity uyumlu anakartları piyasada bulunduruyor ve gelecekte uyumlu anakart sayısını arttırması bekleniyor. Anakartlar benzer ürünlere yakın fiyatlarla piyasaya sürülecek.